Gündem

Anneler Günü’nde çiçek satışları geçmiş senelere göre rekor kırdı

İçişleri Bakanlığı’nın korona virüsle gayret önlemleri kapsamında 24 şehirde duyuru ettiği caddeye çıkma kısıtlaması Anneler Günü’ne denk geldi.

Hazırlanan genelge ile bu hafta sonu çiçekçilerin yalnızca konutlara servis yapma şartıyla sarih olabileceği de belirtildi. Bu Anneler Günü’nde ekstra mesai yapan çiçekçiler, hafta sonu süresince kesintisiz çalıştı. Caddeye çıkma kısıtlaması nedeniyle kapalı olan alışveriş merkezlerinden armağan alamayan yurttaşlar da çiçeklere yöneldi. Her yıl çiçek satışlarının fazla olduğu bu günde, satışlar geçmiş yıllara göre daha da arkasıydı. Sanki satışlar rekor seviyelere erişirken, bir hayli yurttaş sipariş vererek annelerine ve eşlerine çiçek gönderdi. Bu yıl en çok satılan çiçek orkide olurken, mevsimsel çiçekler de yoğun alaka gördü.

“Bu sene arz her zamankinden daha fazla”

Kardeşi Serdar İpek ile beraber 22 yıldır çiçekçilik ile uğraşan Abdullah İpek, öbür yıllara göre daha fazla çiçek satıldığını belirtti. En çok rağbet gören çiçek orkide olurken, “Takribî 22 yıldır bu işi yapıyoruz. Biz zati alıcılarımız gelemediği için telefon ile sipariş üstüne çalışıyoruz. Kendilerine resimlerini sürükleyip yolluyoruz. Adreslerini alıp biz teslim edeceğiz azıcıktan. Bunun yanında ödemelerini havale biçiminde yapıyorlar. Bu sene arz her zamankinden daha fazla. İnsanlar dışarı çıkamadığı için, alışveriş merkezleri de kapalı olduğu için herkes çiçeğe yöneldi. Biz de azıcık hazırlıksız tutulduk diyebiliriz ama çoğunu da hallettik. Takımımız sağlam, servis ağında ve sipariş ağında çok iyiydik. Şu anda hiçbir problemimiz olmadı. Biz bu kesme çiçekleri mezattan alıyoruz. Öbür saksı çiçeklerini toptancıdan alıyoruz. Hepsinin pakliğini yaptıktan sonra paketliyoruz. Görselliğini azıcık daha çoğaldırıyoruz ve satışa sunuyoruz. En çok seçim edilen natürel ki orkideler. Mevsimsel çiçekler, kesme çiçeklerimiz, papatyalar, güller, karanfiller bunların hepsi rağbet görüyor ama en çok orkideler satılıyor” dedi.

Sıradaki Haber :  Azerbaycan’da koronavirüse karşı yeni tedbirler

Burak Tekin – Abdullah Güçlü
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu