Gündem

Antalya’da 19 Mayıs’a sosyal mesafeli fener alayı

 Temkinler sebebiyle alanları dolduramayan yurttaşlardan kimileri balkonlarından ve pencerelerinden sancaklarla kutlamaya eşlik ederken, kimileri ise kaldırımlardan maskelerini takıp Türk sancaklarını sallayarak eşlik etti.

Antalya Megakent Belediyesi, bu sene pandemi sebebiyle konutlarda kutlanan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda Konyaaltı Varyant’ta fener alayı tertip etti. 2012 senesinden bu yana ananesel olarak binlerce yurttaşın katılımıyla tertip edilen alay, bu sene korona virüs sebebiyle yalnızca vasıtalardan oluştu. Kafileye Megakent Belediye Başkanı Muhittin Haşere, CHP Antalya Şehir Başkanı Nusret Bayar, Antalya Milletvekilleri Rafet Zeybek ve Cavit Arı, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, partililer, sporcular ve belediye vazifelileri katıldı. Kafileye yurttaşlar ve sivil vasıtalar katılamadı. Saat 20.30’da varyanttan başlayan kafile, Cumhuriyet Meydanı’na doğru devam etti. Başkan Haşere, üstü sarih taşıta çıkarak sancakla yurttaşları selamladı. Haşere’in önünde yer alan sporcular ise, ellerindeki meşaleler ile tempolu biçimde yürüdü. Kafileye katılamayan bazı yurttaşlar balkon ve pencerelerine çıkarak kutlamaya destekledirken, bazı yurttaşlar ise yol kenarlarında sancak tutarak destekledi.

Cumhuriyet Meydanı’nda da merasim tertip edildi. Programa katılanlar alanda sosyal mesafelerini gözeterek, İstiklal Marşı’nı okudu. Günün anlam ve ehemmiyetine uygun şarkılar eşliğinde alanda bulunan fıskiyede Türk sancağı ve Atatürk’ün silueti oluşturuldu.

“Gençleri umutsuzluğa götürmesin”
Pandemi olmasaydı on binlerce yurttaşla beraber yürüyeceklerini dile getiren Başkan Haşere, “Bu süreçte yaşamını kaybedenlere Allah’tan rahmet, hastalananlara acil şifalar diliyorum. Bugün anlamlı bir gündeyiz. Bugün Cumhuriyet’in esaslarının örüldüğü 19 Mayıs’ın 101. seneyi. Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah dostlarını, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor ve önlerinde hürmetle eğiliyorum. Umut ehemmiyetlidir. Atatürk’ün gençliğe hediye ettiği bu bayram, gençleri umutsuzluğa asla götürmesin” dedi.

Sıradaki Haber :  1 Mayıs öncesi Taksim'e bariyerler getirildi

Annesiyle beraber alana gelerek kutlamaya desteklediyen Necat Alioğlu, “Pandemi sürecinde bundan daha iyi bir faallik olamazdı. Hoş geçit oldu. Bando takımları da çok hoştu. Biz burada oturuyoruz, aktifliği dinleyince geldik. Birlikte bir araya geldik. Elimizden geldiğince destekçi olmaya çalıştık. Kaldırımlardan destekledik” diye konuştu.

“Maskemizle, sancağımızla alanda olmak istedik”
Geçen senelerdeki aynı heyecanla alanda olduklarını belirten Irmak Başaçık, “Konutta olan bireylerin de aynı heyecanla olduklarına muhakkağım. Ehemmiyetli olan alanda bir arada olmak değil de bu ruhu her zaman taşıyabilmek ve her alanda gösterebilmek. Gönül

isterdi ki hep birlikte olalım ama bu yıl böyle oldu. Umarım değişik yıl omuz omuza kutlamalar yaparız. Azıcık oradan, azıcık buradan alana girmeyi çalıştık ama insan ister istemez çekiniyor. Ama biz yeniden de maskemizle, sancağımızla bu alanda olmak istedik. Sosyal mesafeyi gözeterek bayramı kutluyoruz” dedi.

“Alana girmeyi çok istedik”
Bayramı buruk yaşadıklarını dile getiren Ferah Üstol ise, “Gönül isterdi ki alanlarda hep birlikte kutlayalım. Ama ülkemizde ve dünyamızda salgın var. Bizde bu yıl buruk kutluyoruz. Alana girmeyi çok istedik ama manilerimiz var. O surattan bu biçimde kaldırımdan kutlamayı seçim ettik” diye konuştu.
Kafile, Cumhuriyet Meydanı’ndaki programın ardından Işıklar Sokağı, Sampi Kavşağı, Burhanettin Onat Sokağı, Mevlana Kavşağı, 100. Sene Bulvarı rotasından devam ederek, Megakent Hizmet Binası önünde son buldu.

Huriye Ferah Vanlı – Burak Yalman

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu