Gündem

Antalya’da hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması kaldırıldı

Caddeye çıkma kısıtlaması bulunan 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan bireylere ayrıcalık uygulanması mevzulu genelge çerçevesinde, 10 Mayıs Pazar günü, 11.00-15.00 saatleri arasında yürüme mesafesiyle hudutlu olmak, sosyal mesafe kaidesine riayet etmek ve maske takmak kaydıyla 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan yurttaşları ve gereksinim dinlenen hallerde bunların refakatçileri ile, 14 yaş ve altı çocukların 13 Mayıs Çarşamba günü; 15-20 yaş arasındaki gençlerin ise 15 Mayıs Cuma günü, 11.00-15.00 saatleri arasında yürüme mesafesiyle hudutlu olmak, sosyal mesafe kaidesine riayet etmek ve maske takmak kaydıyla ayrıcalık olarak dışarı çıkmalarına izin verilecek. Caddeye çıkma kısıtlaması olan 24 şehrin dışında yakalanan Antalya’da 65 yaş üzeri ve 20 yaş altı yurttaşların için mevzubahisi tarihler dışında daha evvel uygulanan kısıtlamalar aynen devam edecek. Antalya Şehir Hıfzısıhha heyeti tarafından yeniden daha evvel salgının önlenmesine ait alınan kararlarda da bir farklılık olmayacak.

Alınan kararlara uymayan yurttaşlara Umumi Hıfzıssıhha Yasasının 282 ‘nci maddesi gereğince yönetimsel harekât uygulanacak. Tersliğin gidişatına göre Yasanın alakalı maddeleri gereğince harekât yapılması, mevzusu kabahat teşkil eden tutumlara ait Türk Ceza Yasasının 195 inci maddesi kapsamında lüzumlu adli harekât başlatılacak.

İçişleri Bakanlığı tarafından valiliklere sevk edilen genelgede Covid-19 önlemleri kapsamında 08 Mayıs tarihinde saat 24.00 ile 10.05.2020 tarihi saat 24.00 arasında ayrıcalıklar hariç olmak üzere megakent statüsündeki Adana, Ankara, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Mardin, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van ve Zonguldak olmak üzere 24 şehirde yurttaşların caddeye çıkmalarının kısıtlandığı belirtildi. Alınan ihtiyatların pozitif netice vermesi nedeniyle kısıtlamanın dışında yakalanan Antalya’da Şehir Hıfzısıhha Heyeti tarafından daha evvel alınan temkinlerde ise bir farklılık olmayacak. 65 yaş üzeri ve 20 yaş altı yurttaşlar için tanımlanan tarih ve saatler dışında daha evvel uygulanan kısıtlamalar aynen devam edecek. Salgının önlenmesine müteveccih yeniden Şehir Hıfzısıhha heyeti tarafından alınan kararlarda da bir farklılık olmayacak.

Sıradaki Haber :  Pazara bu kez tezgah yerine düğün masası kuruldu

Vali Karaloğlu’ndan yurttaşa teşekkür

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, sosyal medyadan yaptığı paylaşımında ülke olarak covid-19 çabanın 1’inci safhasının zaferle bitirildiğini ifade ederek, Antalya’nın konutta kaldığını, temkinlere uyduğunu ve süreci zaferle bitirildiğini kaydoldu. Karaloğlu, zaferli sürece katkısı ve emeği olanlara ise teşekkürlerini sundu.

“Kentimizde caddeye çıkma yasağı olmayacak”

Korona virüs ile gayrette artık 2’nci evreye gelindiğini söyleyen Karaloğlu, “Bundan böyle kentimizde, caddeye çıkma yasağı olmayacak. Daha serbest olacağız ancak kesinlikle daha ihtiyatlı olmak koşuluyla.“ dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu