Gündem

Antalya’da sol bacağını kaybeden küçük Özge de ilk kez sokağa çıktı

Yeni tip korona virüs Covid-19 önlemleri çerçevesinde caddeye çıkmaları kısıtlanan 0-14 yaş aralığındaki çocuklar, 11.00-15.00 saatleri arasında getirilen hürlükle ikinci kere dışarı çıktı. Bu çocuklardan birisi de yanılgılı kateter takıldığı iddiasıyla sol bacağını kaybeden ve babasının 150 liraya yaptığı tertibatla konutta yürümeyi bilen 7 yaşındaki Özge Yıldırım’dı. Minik Özge, evvel babasının elinde sonra kendi ihtimalleriyle Falez 2 parka geldi. Ayağındaki takmayla uzun yürüyüş yapan Özge, uzaktan denizi izledi. Parkta oyuncaklara binen Özge, salıncağa bindi, kaydıraktan kaydı. Mutluluğu suratına yansıyan Özge saatler 15.00’a yanaştığında evine geri döndü.

“Parkta değerlendirdik”

Baba Ali İhsan Yıldırım, izinli saatleri kızı ile değerlendirmek istediğini ve falezler üzerine geldiğini söyledi. Özge’ye korona virüsten evvel dışarıda yürüme egzersizleri yaptığını andırdıran Yıldırım, “Özge iki aydan beri yürüyüş yapamıyor. Gerileme oldu yürümemizde. Salgın yarıyılı bize iyi gelmedi. Konutta kısa yürüyüş yapıyoruz ama yeterli olmuyor. Uzun yürüyüşler yapması gerekiyor” dedi.

“İlk kere çıktık”

4 saatlik izinde sahil bandına geldiklerini ve kızına uzun yürüyüşler yaptırdığını ifade eden Yıldırım, “Parka geldik kaydık, salıncağa bindik. Denizi izledik. Bir evvelki izinde çıkamamıştık. Bugün bu izni değerlendirmek istedik. Hava sıcak da olsa deniz havası aldık. Az bir zaman kaldı vaktin bitmesine, azıcıktan konuta döneceğiz” dedi.
Baba Yıldırım, Özge’nin eğitimlerine devam ettiğini ve konuşma noktasında ise ehemmiyetli mesafe aldıklarını kaydoldu.

İsa Akar – Burak Yalman
 

Sıradaki Haber :  Azerbaycan’da korona virüsten hayatını kaybedenlerin sayısı 33'e yükseldi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu