Teknoloji

Apple, eski İphone kullanıcılarına 25 dolar ödeyecek

Apple, eski telefon modellerini kasıtlı olarak yavaşlattığı iddiası üstüne açılan davada 500 milyon dolar ödemeyi kabul etti. Şirketi, iPhone 6, 6S, 7 ve SE model telefona sahip müşterilerine talep etmeleri halinde 25 dolar ödemede bulunacak.

Tanıdık Olmayan kaynaklardan elde edilen bilgilere göre, Apple şirketi 2017 yılında, eski model cihazlarında ‘beklenmedik şekilde kapanmaların önüne geçmek’ gerekçesiyle performans yavaşlatmasına gittiğini kabul etti, bunun üzerine bazı müşteriler kadar dava edildi. Şirket, tüketici avukatları ile varılan uzlaşma gereği sorumlu olduğunu kabul etti.

Ünlü teknoloji firması, hatasını kabul etmesinin arkasından pil değişimlerinde 29 dolarlık indirime gitti. Ancak, bir çok kişi bu süreçte yüzlerce dolar harcayıp yeni telefon aldıklarını ve mağdur olduklarını belirterek alıcı avukatlarına başvuruda bulundu.

Şirket, bu konuda hatasını kabul etmese de tüketici avukatları ile uzlaşma yolunu seçti ve 93 milyon doları avukatlara verilmek kaydı ile 500 milyon dolara değin ödeme yapma sözü verdi.
Anlaşma gereği, iPhone 6, 6S, 7 ve SE model telefonu olan müşteriler talepte bulunmaları halinde şirketten 25 dolar iade alabilecek.

Sıradaki Haber :  Milletlerarası Robot Günleri’nde şampiyonlar kesin oldu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu