Gündem

Aydın’da kamu kurumlarında HES kodu zorunluluğu!

Covid-19 ile mücadele kapsamında tedbirler alınmaya devam ederken Aydın İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından yeni kararlar alındı. Aydın Valiliği tarafından kamuoyu ile paylaşılan ek kararlara göre kamu kurumlarının çalışma saatlerinde düzenleme yapılırken Valilik ve Kaymakamlıklara girişlerde de HES Kodu zorunluluğu getirildi.

Alınan kararlar 21 Eylül Pazartesi günü uygulanmaya başlanacak. 2 liste şeklinde hazırlanan mesai saatleri düznelemelerinde ise 1. listede olan kururumlar 08.30 – 12.30 ile 13.30 – 17.30 arası, 2. listede olan kurumlar da 09.00 – 13.00 ile 14.00 – 18.00 saatleri arasında mesai yapacak.

Konu ile ilgili Aydın Valiliği tarafından yapılan açıklama “Aydın İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Covid-19 tedbirleri kapsamında İl Merkezindeki Kamu Kurumlarının İl Müdürlüklerinde Çalışma Saatlerinin yeniden düzenlenmesine ve Valilik ile Kaymakamlık binalarına girişlerde vatandaşlara HES Kodu alma zorunluluğu getirilmesine karar vermiştir.

Salgının yayılım hızının kontrol altına alınması ve şehiriçi trafik yoğunluğunun azaltılması amacıyla 21 Eylül Pazartesi gününden itibaren yalnızca kamu kurum ve kuruluşlarının il müdürlüklerinin bulunduğu ilimiz merkezinde geçerli olmak üzere mesai saatleri yeniden düzenlenmiştir. İzolasyon kurallarına ihlallere karşı daha etkin mücadele edebilmek açısından öncelikle Valilik ve Kaymakamlık binalarında daha sonra tüm kamu kurumlarında yaygınlaştırılmak üzere girişlerde vatandaşlarımıza HES Kodu alma zorunluluğu getirilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Uğur Eser

Sıradaki Haber :  87’lik dededen gençlere maske uyarısı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu