Gündem

Bağış kampanyaları vurgun kapısı oldu!

Sahte polis, sahte savcı, sahte hâkim palavralarıyla senelerdir yurttaşları ağına düşüren dolandırıcılar, şimdi de koronavirüs salgınını fırsata çevirdi. Dolandırıcılar, maske, dezenfektan satışı veya hastalara bağış toplama ismi altında sahte kampanyalar başlatarak vurgun yapmaya çalıştı. Bu reyin, Türk polisine takıldı. Son günlerde Emniyet Genel Müdürlüğüne, bu bireyler ile alakalı suratlarca ihbar yapıldı. Artan şikâyetler sonrası Siber Kabahatlerle Gayret Daire Başkanlığı harekete geçti.
Güvenlik eforları yaptığı çalışma neticeyi son bir ayda koronavirüsle gayret altında açılan sahte sosyal medya hesapları ve internet sitelerinde çoğalış olduğunu tespit etti. Bu hesapları idareyen sahtekârların, iyi amaçlı insanları aldatmaya çalıştığı kollandı. Siber Daire, mevzubahisi siteleri ve hesapları mercek altına aldı. Soruşturma kapsamında 60’tan fazla kuşkulu tutuldu.

EMNİYET İKAZ ETMİŞTİ
Öte yandan Siber Daire, yurttaşları dolandırıcılar mevzusunda hazırladığı kitapçıklarla ikaz etmişti. İhtarda şu ifadeler kullanılmıştı: Mail ve bağlantı vasıtalarından ‘Covid-19 Saklı Bilgiler’ ismiyle sevk edilen dosyalara tıklamayın. Telefonla arayarak veya SMS ile fiyatlı Covid-19 test imkânı sağladıklarını söyleyenlere haysiyet etmeyin. Salgın mevzusunda yalnızca resmî makamlar tarafından yapılan söylemeleri dikkate alın. İkametinize gelip emekli ücretinizi teslim etmek için banka veya kredi kartı bilgilerinizi isteyenleri 112, 155 ve 156 hatlarına ihbar edin.
Türkiye Gazetesi

Sıradaki Haber :  Manisa'da 90'lık nine torunlarına sepet örüyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu