Kültür Sanat

Bakan Ersoy’dan Kütüphane Haftası mesajı

Bakan Ersoy'dan Kütüphane Haftası mesajı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye’de 1964 yılından bu yana kutlanan ‘Kütüphane Haftası’ dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Bakan Ersoy, mesajında okumanın öneminden bahsederek, bilgi olmadan akıl üretmenin toplumları olumsuz yönde etkileyeceğine değindi. Ersoy, “Okumak, insanı insan yapan, yaradılışı besleyen en manâlı kaynaktır. Dikkate Almak, yargılamak, netice hariç tutmak, öğrenmek, anlayışlı olmak ve anlamlandırmak, hepsinin temel kaynağında okumak yatmaktadır. Bütün bunlar ve daha fazlası bilgiyle mümkündür. Bilgi olmadan fikirlerin içleri abes, temelleri çürük kalmaya mahkûmdur. Unutmayalım ki fikri üretimin olmadığı toplumlar, başkalarının fikirlerinde bir detaylar olmaktan öteye geçemezler. Bütün insanlığa ait karşılıklı bir hazine olan bilgi korunmalı, paylaşılmalı ve nesilden nesle aktarılmalıdır. Kütüphanelerimiz bu asli amaca hizmet eden merkezlerdir. bununla birlikte insanların değişen özlem ve ihtiyaçları doğrultusunda kütüphaneler de gelişmeye ve farklılaşmaya devam etmektedir. Bu yıl ‘Kütüphane Haftası’ için belirlenen ‘Şehir Kültürü ve Kütüphaneler’ teması, değişen kütüphanecilik anlayışına da göze çarpan etmesi açısından önemlidir” ifadelerini kullandı.

Kütüphanelerin bulundukları bölgenin kalkınmasında bir zor olduğunu bildiren Ersoy, “Kütüphanelerimiz bundan böyle eğitimlerle, atölye çalışmaları ve etkinliklerle, bilgiyi deneyimleyerek öğrenme imkânı sunan sosyal donatıları ile ziyaretçilerinin ihtiyaçlarına yanıt veren birer yaşam alanına dönüşmektedir. Bu mutasyon onları her türlü bilginin paylaşılmasıyla oluşan ortak zeminde insanların tanışmasını ve iletişim kurmasını karşılayan, düzenlenen etkinlikler ve hizmetler aracılığıyla sosyal yükümlülük üstlenerek toplumsal işlevlerini yerine getiren birer çekicilik merkezi haline getirmektedir. Sonuç Olarak kütüphaneler bulundukları bölgenin kalkınmasında bir güç olmakta, büyük kasaba kültürünü şekillendiren kurum ve yapılar aralarında manâlı bir konuma yükselmektedir. Bu görüşler ile Kütüphane Haftası’nı kutluyor, hizmetlerimizin aksamadan eksiksiz bir şekilde sürdürülmesi için gece gündüz fedâkarca çalışan kütüphanecilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi. 

Sıradaki Haber :  Türkiye’de 2019 yılında 61 bin 512 kitap yayımlandı

Tüm dünya ile birlikte yeni alıcı korona virüs salgını dolayısıyla geçici olarak kütüphanelerin kapalı olduğuna dikkat çeken Ersoy, “Kütüphanelerimiz kapalı olsa da ‘Bu Tatilde Etkin Kütüphane Evinizde’ etkinliklerimizi başlattığımızı, tüm aktivitelerimizi Twitter’da ‘@kutuphanedeyiz’, Instagram ve Facebook’ta ‘@kutuphanedeyim’, Youtube’da kütüphanedeyim hesapları üzerinden izleyebileceğinizi ve ‘KütüphanemCepte’ mobil uygulaması ile sistemde bulunan e-kitapları bedava okuyabileceğinizi bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Dinç günler dilerim” dedi.

Belirli Kuvat

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu