Spor

Bakan Kasapoğlu: ‘Bu Süreçten güçlenerek, daha yüksek bir hedefle çıkacağız’

Bakan Kasapoğlu: 'Bu Süreçten güçlenerek, daha yüksek bir hedefle çıkacağız'

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 2021 yılına ertelenen 2020 Tokyo Olimpiyatları’na kota almış ulusal sporcularla video konferans aracılığıyla görüştü. Bakan Kasapoğlu, sporcularla koronavirüs salgınına ilişkin alınan tedbirler ve yapılacak çalışmaları değerlendirdi. Görüşmede açıklamalarda yer alan Bakan Kasapoğlu, korona virüs salgını nedeniyle yaşanan sürecin Türk sporunda yükseklik kaybına niçin olmayacağına inandığını kaydederek, “İnşallah spor camiamız olarak bu süreçten de güçlenerek, daha yüksek bir hedefle, daha yüksek bir inançla çıkacağız” dedi.

“en az kayıpla atlatacağımızı görüyoruz”

Bütün dünyanın salgın nedeniyle önemli bir sınavdan geçtiğini andıran Bakan Kasapoğlu, “Bu süreci, Cumhurbaşkanı’mızın liderliğinde Sağlık Durumu Bakanlığımız, Bilim Kurulumuz, bakanlıklarımız, kurumlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve halkımızın güçlü bir dayanışma, birlik ve birliktelik tablosuyla diğer ülkelere göre fazla daha başarılı yönetiyoruz. İnşallah asgari kayıpla bu süreci atlatacağımızı görüyoruz, buna inanıyoruz. Bakanlık olarak ayrıca gençlerimiz hem de sporu tabana bölüştürme anlayışıyla çıktığımız bu yolda sporun herkesin hayatında bir gündem maddesi olması hasebiyle bütün vatandaşlarımızı kapsayan bir mesuliyet alanımız var” ifadelerini kullandı.

“Bu süreçten el birliği ile çıkacağımıza inanıyorum”

Bakan Kasapoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığının tüm çalışanlara, lüzum ülkedeki karantina süreçlerinin yönetilmesinde gerekse de toplumun dingin kalmaması namına sosyal ve sportif anlamda iletişimlerini enerjik alıkoyma yönündeki çalışmaları sebebiyle teşekkür ettiğini belirtti. Sporun güzel ruhunu birlikte, beraberce ortaya koyacaklarını belirten Kasapoğlu, şu ifadelere yer verdi:

“Biliyorsunuz ‘Evde Kal, Dingin Kalma’ çalışmamız var. Sağ olun sizler de bu çalışmaya çok kuvvetli destek verdiniz. Bu desteği yukarılara taşıma noktasında kuşkusuz yeniden sizlerin desteğine ihtiyacımız olacak. Bu süreci, evdeki varlığımızı ailelerimizle sevdiklerimizle olan bu durumu daha bereketli, daha mutlu, daha dinç bir şekilde yaşama namına görevlerimizi birlikte ifa edeceğiz. O yüzdendir fakat, ‘Evde Kal, Atıl Kalma’ kampanyamızı yarınlara çok daha zinde nakliye sorumluluğumuz var. İnşallah gönüllü olarak bu güne değin sizlerin de kuvvetli destekleriyle getirdiğimiz, bu kampanyamız daha da ilerleyecek. Bu sürecin sonunda da hareketsizliği daha da azaltmış bir şekilde sporu tabana yayma noktasında bu sürece karşın bir mesafe kat etmiş bir şekilde bu süreçten el birliğiyle çıkacağımıza inanıyorum.”

Sıradaki Haber :  Fatih Terim’den Rialti paylaşımı

“Azim ve motivasyonunuz bizi hoşnut ediyor”

Koronavirüsle mücadelede milli sporcuların moralinin ve inançlarının yüksek olmasından memnun etme duyduklarını dile getiren Bakan Kasapoğlu, “Siz kıymetli sporcu arkadaşlarımdan edindiğim intiba şudur oysa; sizlerin bu noktadaki inancının, motivasyonunun, azminin hiçbir şekilde gerilemediğini, bilakis inancınız, motivasyonunuz, moralinizin güçlü olmasının bizleri hoşnut kıldığını ifade etmek istiyorum” değerlendirmesini yaptı.

“Bu işlem irtifa kaybına sebebiyet vermeyecek”

Milli olimpik sporcuların her fırsatta onur vesilesi olduklarını ortaya koyduklarına dikkat çeken Bakan Kasapoğlu, “Milletimizin bir gurur vesilesi olduğunuzu da hamdolsun yine ortaya koydunuz. Ast iki 2019 yılında yakaladığımız ivme, her birinizin başarılarıyla duyduğumuz kibir, heyecan, inşallah hız kesmeden devam edecek. Bu işlem Türk sporunda bir boy kaybına sebebiyet vermeyecek. Buna tüm kalbimle inanıyorum, tüm arkadaşlarım da inanıyor. Biliyorum ama sizler de bu inanca iki taraflı oluyorsunuz. Bu sürece inşallah hiçbir sporcumuz, hiç bir takımımız zirve kaybetmeden son vereceğiz” biçiminde konuştu.

“Sizlere, defalarca güveniyoruz”

Bakan Kasapoğlu, Bakanlık olarak, güvenlerini hiçbir vakit nafile çıkarmayan milli sporcuların yanında olduklarını söyledi. Bakan Kasapoğlu, Tokyo Olimpiyatları’na kota bölge milli sporculara karşın, “Sizlere, daima güveniyoruz. Sizler de sağ olun, var olun bu güveni ve inancı hiçbir zaman boşuna çıkarmadığınız. Bizim başımızı öne eğdirmediniz. Sizlerle buluştuğumuz her lahza bizler için ayrı bir motivasyon ve güç kaynağı oluyor. İnşallah bu süreç sona erer ermez sizlerle bir araya geleceğiz. Sizlerden enerji almaya, sizleri dinlemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

“Bu süreci birlikte atlatacağız”

Milli sporcuları hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde, “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” sloganıyla başlatılan Milli Dayanışma Kampanyası’na hem de kendilerinin başlattığı “Evde Kal Atıl Kalma” kampanyasına yardım olmaya ağırlama eden Bakan Kasapoğlu, şunları kaydetti:

Sıradaki Haber :  Bakan Kasapoğlu: 'En büyük gücümüz ve güvencemiz gençlerimizdir'

“Sizlerden istirhamım, önemli anlamda desteklediğiniz ‘Evde Kal, Dingin Kalma’ kampanyamıza desteğinizin devam etmesi. Cumhurbaşkanımızın başlattığı ‘Biz Bize Yeteriz Türkiyem’ kampanyasına verdiğiniz takviye bizi gururlandırdı. Bu süreçteki desteğin tüm spor camiası olarak devam ettirme namına sizlerden katkı bekliyoruz. Bakanlık olarak her daim yanınızdayız. Her fırsatta ne ihtiyacınız olursa olsun, bir lahza bile kendinizi yalnız hissetmemenizi, bir an zeka moral ve motivasyonunuzu bozmamanızı istirham ediyorum. Bu engebeli süreçler geçecektir lakin bizi bu zorlama süreçlerde öbür kılan böylece fazla vaka vardır. Başkalarının fazla fazla daha büyük sonuçlarla geçirdiği süreçleri Türk milleti olarak biz fazla daha güçlü bir şekilde, birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi fazla daha bambaşka bir şekilde ortaya koyarak geçiren bir milletiz. Bu anlamda, her alanda olduğu gibi bunda da model olan bir milletiz. Bu süreci birlikte atlatacağız. Sizlerle iletişimimizi güçlü tutacağız. İrtibatımız devam edecek. Bu süreci daha enerjik atlatmak, spor camiamızdaki eksikliklerin giderilmesi, siz değerli arkadaşlarımızın desteklenmesi için çalışmalarımız devam edecek.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu