Gündem

Bakan Kasapoğlu: ‘En büyük gücümüz ve güvencemiz gençlerimizdir’

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir ileti yayınladı.

Bakan Kasapoğlu’nun iletiyi şöyle:

“19 Mayıs 1919’da ulusumuzun umudu olarak Samsun’da başlatılan İstiklal Gayretimizin 101. sene dönümünü algı ediyoruz. Aziz ulusumuzun her bir bireyi, bu vatanın bize ünlü ecdadımızın bir itimadı olduğunun şuuru içindedir. Bu halk, bir yüzyılı aşkın bir zaman süresince gururla taşıdığı aziz itimadı layıkıyla geleceğe taşımak noktasında bugün her zaman olduğundan daha da kararlı ve azimlidir. Her alanda yerli ve ulusal atılımlarla ülkemizi layık olduğu seviyelere çıkaracak motivasyonun kaynağı, ulusal çaba ruhumuzdur. Niyetimiz gelişmiş demokrasisi ve hukuk kumpasıyla bilimde, sanatta, sporda ve yaşamın her alanında daha eforlu ve daha mutlu bir Türkiye’dir.

Bu maksada yürürken en büyük eforumuz ve teminatımız gençlerimizdir. Bu tarihi gün, aynı zamanda geleceğimizin teminatı sevgili gençlerimizin us, duygu, aklıselim ve özveriyle istikbalimize sahip çıkma mesullüğünü aldığı gündür. Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin güvenceyi gençlerimiz, vatanımıza ve ulusumuzun hukukuna sımsıkı bağlıdır. Daha nice jenerasyonlar süresince gençlerimiz bu mübarek vazifelerini layıkıyla yerine getirmeye aynı şevkle devam edecektir.

Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak bu şuurla gençlerimizin çağın gerektirdiği biçimde akıllı, sıhhatli, ahlâklı, faziletli, manevî ve kültürel kıymetlerimizi sahiplenen; kendine, ülkesine ve insanlığa karşı mesullüklerinin farkında olan ufku sarih bir biçimde yetişip yaşama katılabilmeleri için var eforumuzla çalışıyoruz. 19 Mayıs 1919’un 101. sene dönümünde Ulusal Gayretimizin başkumandanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, tam İstiklal kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi şükranla, minnetle ve rahmetle anıyorum. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız mübarek olsun.”

Yunus Emre Kartal
 

Sıradaki Haber :  Eylül ayı trafik istatistikleri belli oldu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu