Gündem

Bakan Kasapoğlu: ‘Yurtlarımızda yurt dışından gelen vatandaşımız kalmadı’

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, korona virüs Covid -19 önlemleri kapsamında yurt dışından Türkiye’ye gelen yurttaşların ağırlandığı Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı yurtlarda kimsenin kalmadığını belirterek, karantina başlangıcından bugüne kadar 76 şehirdeki yurtlarda 77 bin 441 yurttaşın konuk edildiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yönergeyi, Cumhurbaşkanı Takviyecisi Fuat Oktay’ın koordinasyonunda, Dışişleri Bakanlığı’nın yürüttüğü çalışma kapsamında dünyayı tesiri altına alan koronavirüs salgını sonrası yurt dışından getirilerek ülkemizdeki Gençlik ve spor Bakanlığı’na bağlı yurtlarda konuk edilen tüm yurttaşların karantina süreci bitirildi.

“Çok şükür problemsiz biçimde konuklarımızı talihledik”

Bakan Kasapoğlu, korona virüs önlemleri kapsamında yurt dışından Türkiye’ye gelen yurttaşların ağırlandığı Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı yurtlarda kimsenin kalmadığına söyledi. Bakan Kasapoğlu, karantina başlangıcından bugüne kadar 76 şehirdeki yurtlarda toplam 77 bin 441 yurttaşın konuk edildiğini belirterek, “Cumhurbaşkanımızın direktifleriyle, yurtdışından gelen yurttaşlarımızı karantina sürecini geçirmeleri için yurtlarımızda konuk ettik. Beş yıldızlı otel konforunda ağırladığımız yurttaşlarımıza devletimizin şefkatli suratını gösterdik. Çok şükür problemsiz biçimde konuklarımızı talihledik. Memleketlerine sevk edilen yurttaşlarımız memnuniyetlerini vazgeçtikleri mektuplarla, iletilerle ilettiler. Psikolog ve diyetisyen hizmetlerimiz, kitap dağıtımımız ve sosyal faaliyetlerimiz, konuklarla sağladığımız bağlantı, yurttaşlarımız tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı” dedi.

“Yurt personelimizin mücadeleleri takdire şayandır”

Bakan Kasapoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı talebe yurtlarının korona virüsle gayrette ehemmiyetli bir mesullük üstlendiğini ifade ederek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Sıhhat Bakanlığımız ve Bilim Heyetimiz başta olmak üzere tüm müessese ve kuruluşlarımızla, halkımızla, gençlerimizle, spor camiamızla bu süreci çok eforlu bir biçimde idarediğimizi düşünüyorum. Yurt dışından gelen konuklarımızın yurtlarımızdan çıkış operasyonları meselesiz bir biçimde bitirilmiştir. Yurttaşlarımızın yurtlarda rahat etmeleri için her türlü ihtimali kendilerine sunduk. Süreç içerisinde büyük emekleri olan yurt personelimizin mücadeleleri takdire şayandır. Sanki bir sıhhat ordusu neferi gibi gece gündüz demeden mücadele sarf ettiler. Tüm mesai dostlarıma özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu vesileyle yurttaşlarımızın Ramazan Bayramını tebrik ediyorum” diye konuştu.

Sıradaki Haber :  Bakanlar, fabrikadaki patlamada yaralanan çalışanları dinledi

Yurtlarda Sıhhat ve Adalet Bakanlığı çalışanları kalıyor

Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı talebe yurtlarında şu an sıhhat çalışanları ve Adalet Bakanlığı personeli ile Sosyal Yalıtım ve Gözlem Merkezi olarak tanımlanan yurtlardaki Şehir Sıhhat Müdürlüklerince getirilen hastaların konuk edildiği belirtildi. 20 şehirde “Sosyal Yalıtım ve Gözlem Merkezi” olarak tanımlanan 29 yurt müdürlüğünde bin 294 yurttaşın bulunduğu kaydolundu.

Yunus Emre Kartal

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu