Gündem

Bakan Pakdemirli’den Ramazan ayı mesajı

Bakan Pakdemirli Ramazan ayı dolayı yayımladığı iletisinde, “Rahmetin, verimin, hikmetin, sabrın ve sağlığın ayı, on bir ayın sultanı, Ramazan-ı Şerif’inizi kutluyorum. Ne Yazık Ki Covid-19 Pandemisi dolayısıyla bu sene, iftar sofralarında, sahur sohbetlerinde ve teravih namazlarında buluşamayacağımız için mahzun bir Ramazanı algı edeceğiz. Ancak hep beraber, önlemle, dikkatle ve fedakarlıkla bu güç günlerin de üstesinden geleceğimize gönülden inanıyorum. Ve öğreniyorum ki gelecek Ramazan’da; yine kalabalık iftar sofralarında buluşabileceğiz. Teravihlerimiz çocuklarımızın varlığıyla yine süslenecek. Komşularımızla yine sahurlarda buluşacağız. Ezan müddeti yine tatlı bir telaş saracak fırınlarımızın önlerini, pide kuyruklarında yeniden uzun uzun sohbetler edeceğiz. Bayramlarımız yine bayram olacak, elbet bitecek bu uzun süküt ve yine şenlenecek müddetlerimiz. Evvel Allah devletimizin eforlu varlığı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın küresel ağır şartları aşmamızdaki üstün liderliği, ülkemize son 18 senede her alanda kazandırdığımız sağlam altyapı, aldığımız ihtiyatlar, önlemler ve elbette sizlerin dürüst çabaları ile bu güç zamanları belirli aşacak ve allahın izniyle daha nice hoş günlere, daha nice Ramazanlara hep beraber kavuşacağız. Bildiğiniz gibi, Covid-19 Pandemisi’nin şuanda tek ilacı ve kurtuluşu; konutta kalmak, nitelikli ve sıhhatli beslenmek, bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirmektir. Bu sebeple, sizlerin sıhhatli, nitelikli, emin besine erişebilmeniz için, Tarım ve Orman Bakanlığı olarak, çiftçilerimizle, üreticilerimizle, yetiştiricilerimizle büyük bir özveriyle gece-gündüz çalışıyoruz. Pandeminin dağıldığı yarıyılda, Dünya ve Avrupa ülkelerinde yaşanan yiyecek talep kasveti, hamdolsun öngörülerimizle ve aldığımız temkinlerle, ülkemizde yaşanmamaktadır. Ve sürat kesmeden ‘üretmeye’, hatta ‘daha çok üretmeye’ devam ediyoruz” dedi.

“Ulusumuza hizmet duygusu, en büyük motivasyon kaynağımız”

Pakdemirli iletisinde esas gıdı mahsullerinin iyi vaziyette olduğunu belirtti. Pakdemirli, “Ülkemizde hasat sezonuna bir aydan daha kısa bir vakit kaldı. 2020 yapım sezonu, mahsul rekolte hipotezlerimize baktığımızda, başta buğday olmak üzere, başlıca esas yiyecek mahsullerimizin görünümleri de iyi vaziyette. Ne mutlu ki; Anadolu coğrafyasının yararlı topraklarını emek emek işleyen çiftçilerimiz dün olduğu gibi bugün de, kadim bir yapım kültürünü devam ettirmektedir. Atalarımızdan edindiğimiz kazanımlar bizim en büyük deneyimimiz. Gözlemlerimiz ve okumalarımız bu yolda, en büyük kılavuzumuz. Ulusumuza hizmet duygusu ise, en büyük motivasyon kaynağımız. Hayvansal yiyecek temini bakımından da bu süreçte çabalarımız devam ediyor. Son senelerdeki küçükbaş hayvan sayımızdaki çoğalış ivmesini daha da yükselterek, 2023 senesinde allahın izniyle 83 milyon küçükbaşa çıkarmayı kastediyoruz. Kısaca, zirai ve hayvansal yapımda aksaklık yaşanmaması için, tüm önlemlerimizi Bakanlık olarak alıyor, tarlalarımızla, seralarımızla, çayırlarımızla kesintisiz irtibat halinde kalıyor, mahallîye has ve alana mahsus, seçenekler geliştiriyor, özel çalışmalar yapıyoruz. Özellikle, yiyecek talebi mevzusundaki ihtiyatımıza binaen, ülkemizde bir karış toprağın bile boş vazgeçilmeden ekilip biçilmesi mevzusunda üreticimize her anlamda pozitif ayrımcılık sağlıyoruz ve sağlamaya da devam edeceğiz. Su talebi mevzusunda da şu an barajlarımızın doluluk oranı genel olarak, değişik senelere göre iyi vaziyette. Su talebi mevzusunda kasvet yaşanmayacaktır. Tabi burada altını çizmemiz gereken bir husus var ki; yurttaşlarımızın Covid-19’dan dolayı şahsi bakım ve hijyene dikkate ederlerken, tam yiyecek israflarından olduğu gibi su israfından da sakınmalarını, suyu iktisatlı kullanmalarını ehemmiyetle rica ediyorum.

Sıradaki Haber :  İngiltere, Avrupa'da Covid-19'dan en fazla ölümün yaşandığı ülke oldu

Allahın İzniyle, çok yakın zamanda yeniden daha öncekisi gibi ormanlarda, mesire yerlerinde, piknik alanlarında buluşacağız ve 2023 seneyi için amaçladığımız 83 milyon fidanı hep beraber toprakla buluşturacağız. Bu vesileyle Ramazan-ı Şerîf’inizi bir kere daha tebrik eder, bu kutsal zamanların halkımızın ve ümmetimizin felahına, rahatına, sıhhatine vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim. Kalın sağlıcakla” ifadelerini kullandı.

Mehmet Kalay

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu