Gündem

Bakan Selçuk, şehit anneleri ve huzurevindeki büyüklerin Anneler Gününü kutladı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, şehit annelerini arayarak, huzurevi soğukkanlılarıyla da video konferansla görüşerek Anneler Gününü kutladı. Covid-19 ile gayret kapsamında, bu özel günde annelerimizin yanında olamasak da dijital ihtimalleri kullanarak onlara varlığımızı sezdirebildiklerini ifade eden Bakan Selçuk, “Bugün belki annelerimize sarılamadık, ellerini öpemedik; ama onların sesine ses olduk. Bu anlamlı günde, vatanımız için şehit olan Mehmetçiklerimizin değerli annelerini de unutmadık” dedi.

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, laflarını şöyle sürdürdü:

“Kovid-19 salgınına karşı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de sıkı sosyal mesafe temkinleri almak zorunda kaldık. Hastalığa karşı tehlike altında oldukları için ne yazık ki haftalardır annelerimizi ziyaret edemiyor, ellerini öpemiyor, onlara sarılamıyoruz. Haftalardır hep beraber gösterdiğimiz fedakarlıkların nihayet netice vermeye başlaması tek avuntumuz. Ne var ki Covid-19’la gayrete sekte vurmak için Anneler Günü’nde de temkini elden vazgeçmememiz gerekiyor. Annelerimizi fiziken ziyaret edemiyor olsak da onları bu günde telefonla, görüntülü görüşme yoluyla arayarak sevgi ve saygılarımızı ilettik ve böylece sıhhatlerini de gözetmiş olduk.”
Bu güç zamanlarda, aklıselim, sabrı ve sevgisiyle güçlüklere göğüs geren annelere, bayanlara her zamankinden daha çok lüzum olduğunu vurgulayan Bakan Selçuk, “Başta şehit anneleri olmak üzere, ülkemizde birlik ruhunu anneler mayalıyor, ulusal manevi değerlerimizden gururlandırıyor ve ailelerimize efor katıyor. Aileyi ayakta yakalayan, varlığımıza anlam katan, özveri ve cömertlik timsali tüm bayanlarımızın ve kuruluşlarımızda çocuklarımıza, manililerimize, yaşlılarımıza özveriyle bakan personelimizin Anneler Günü kutluyorum” dedi.

Bakan Selçuk, 7 bölgeden 7 şehit annesini tüm şehit annelerini temsilen bizzat aradı. 81 Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Şehir Müdürleri de misyon yaptıkları kentlerdeki şehit annelerinin Anneler Gününü telefonla arayarak kutladı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ismine 8 bin 396 annesinin tamamına telefon edildi.

Sıradaki Haber :  MSB: “Türk-Rus 20’inci ortak devriyesi icra edildi”

Bakan Selçuk, huzurevlerimizde kalan büyüklerimizle görüşerek anneler gününü kutladı

Bakan Selçuk huzurevinde kalan anneleri de yalnız vazgeçmedi. Türkiye’deki 28 değişik huzurevinden 36 anne ile görüşen Bakan Selçuk onların anneler gününü kutladı. Video konferans usulüyle yapılan görüşmelerde içten diyaloglar dikkat çekti. Büyüklerimizin hatırını soran Bakan Selçuk, çiçek yollayamadığını ancak tüm bu alınan önlemlerin onların sıhhati için olduğunu anlattı. Bakan Selçuk ile görüşen büyüklerimiz de vaziyetlerinin iyi olduğunu, verilen hizmetlerden hoşnut olduklarını ve Bakan Selçuk’la görüşmenin çiçek almaktan daha bedelli olduğunu ifade ettiler. Büyüklerimizle teker teker görüşen Selçuk, salgının basmakalıplaşma safhası bitirilince huzurevlerini ziyaret lafı verdi. Bakan Selçuk ile büyüklerimiz arasında renkli anlar da yaşandı. Neva Boyacıoğlu ile kaldığı İzmir Narlıdere Huzurevindeki kütüphane ile alakalı konuşan Bakan Selçuk Neva hanımın kitapları tematik ve abecesel olarak sıraladığını bilince, “bütün de benim gibisiniz.” diye karşılık verdi. Yeniden İzmir’den 98 yaşındaki Fatma Şükran Gençel ile sohbet eden Bakan Selçuk, “100. Yaşını allahın izniyle birlikte kutlarız.” dedi.

Görüşmelerin sonunda Yalova’dan Aynur Göktaşlar, anneler günü için darbuka çaldı.

Huzurevi durgunlarına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan Hanımefendinin selamlarını da ayrıca ileten Bakan Selçuk, “Hepiniz bizim için çok bedellisiniz bunu unutmayın. Ellerinizden öpüyorum. Hepinizi çok beğeniyoruz kucak dolusu sevgiler. Tam huzurevi çalışanlarımıza da teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız” diye konuştu.

Mehmet Kalay
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu