Gündem

Bakan Selçuk; “Ücretsiz izne ayrılan işçilerimiz için Nakdi Ücret Desteği uygulamasının başvuruları başladı”

“Bedava iznin verildiği ayı takip eden ayın 3’üne dek başvuru yapılabilecek”

Bildirimlerin ücretsiz müsade verilen her ay için ayrı ayrı olmak üzere, bedava iznin verildiği ayı izleyen ayın 3’üne değin yapılacağını belirten Bakan Selçuk, çalışanların keza bir dilekçe yapmasına gerek olmadığına uyarı çekti.

“15/03/2020 tarihinden daha sonra işsizlik ödeneğine yargı kazanamayanlara da nakdi aidat desteği verilecek.”

Diğer yana, 15/03/2020 tarihinden sonradan meslek akdi feshedilen ama işsizlik ödeneğine hak kazanamayanlara da Nakdi Aidat Desteği verileceğini bildiren Bakan Selçuk, bu işçilerin daha önce yapmış oldukları işsizlik ödeneği başvurusu dışarıda herhangi bir kullanım yapmasına gerek bulunmadığını ifade etti. Ama 15 Mart’tan sonradan işten çıkarılan ve işsizlik ödeneğine başvurmamış olanların, https://esube.iskur.gov.tr adresinden ya da e-Devlet aracılığıyla işsizlik ödeneğine başvuruda bulunabileceğini belirtti.

“Nakdi ücret desteği ilgili dönemi peşine düşüp takip eden ayın 8’inden itibaren ödenecek”

Bakan Selçuk, Nakdi Ücret Desteği uygulamasından kimlerin yararlanacağı konusuna, “Ücretsiz izne ayrılan, Kısa Alıştırma Ödeneğimizden yararlanamayan, 15 Mart’tan daha sonra iş akdi feshedilen oysa işsizlik ödeneğine hak kazanmamış olan ve yaşlılık aylığı almayan işçilerimize karşın bir uygulamamız” sözleriyle tarafsızlık getirdi.

Bakan Selçuk, “Korona virüsle çaba sürecinde, işçilerimize ücretsiz izinde bulundukları ya da işsiz kaldıkları vakit boyunca aylık bin 177 TL gelir desteği sağlıyoruz.” ifadelerini kullandı. Nakdi Vergi Desteği’nden yararlanan çalışanların ve bakmakla sorumlu oldukları aile bireylerinin Genel Sağlık Durumu Sigortalı sayılacağını anımsatan Bakan Selçuk, sigorta primlerinin İşsizlik Fonu’ndan karşılanacağını yineledi.

Mehmet Kalay

Sıradaki Haber :  Türk Hava Yolları’ndan 29 Ekim için anlamlı film: 'Yarın Yeniden'

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu