Gündem

Bakanlık açıkladı! Artık celp işlemleri e-Devlet’ten yapılacak

Ulusal Korunma Bakanlığı tarafından yapılan söylemeye göre, Sulh Pınarı Harekatı bölgesine 19 Mayıs gece yarısı sızma teşebbüsünde bulunan 10 PKK/YPG’li terörist tespit edilerek tesirsiz hale getirildi. Son vaka ile beraber Sulh Pınarı bölgesinde son bir ay içerisinde 66 PKK/YPG’li terörist tesirsiz hale getirildi.

Söylemede, şu ifadelere yer verildi:

“Bölgedeki sulh ve huzurun devamı için bulgu, gözetleme ve insani yardım/dayanak faaliyetlerine devamlı olarak devam edilmektedir. Bu kapsamda PKK/YPG terör örgütü tarafından kullanılmaz hale getirilen Haseke ve kırsal kesimleri besleyen Allouk Su Kuruluşu’nin yine çalışması için onarım faaliyetleri başlatılmış, kuruluşların yine kullanılır hale getirilmesi için büyük mücadele tüketilmiş ve Kasım 2019’da Haseke ve kırsal kesimine su verilmeye başlanmıştır. Ancak Sulh Pınarı bölgesinin güneyinde bulunan ve terör örgütü PKK/YPG hakimiyetinde olan Tişrin Hidroelektrik Santrali’nden sağlanan elektriğin terör örgütü tarafından maksatlı olarak kesilmesi ve beceriksiz sevk edilmesi sebebiyle elektrik enerjisine gereksinim dinleyen su kuruluşları yeterli seviyede çalıştırılamamıştır. Sık sık kesilen ve zati beceriksiz olan elektrik, başta Allouk Su Kuruluşu olmak üzere Resulayn ve Tel-Abyad’taki su kuyularının bütün kapasite ile çalışmasını yasaklamış, bölgede su meseleyi yaşanmasına neden olmuş, kış şartlarında elektriksiz ve susuz hayat, bölge milletine çok büyük kasvet ve güçlükler yaşatmıştır. Unsurlarımızın yoğun gayreti ve RF ile kurulan temaslar neticeyi 1 Nisan 2020’den itibaren bölgenin gereksinimi olan 70 megawattlık elektrik lüzumunun yalnızca 10 megawatlık kısmının temini sağlanmış ve gerek Tel-Abyad, gerekse Resulayn elektrik hatları ve trafo merkezlerinin büyük bir kısmı onarılmıştır. PKK/YPG terör örgütünün baskısı sebebiyle beceriksiz olan ve sık sık kesilen elektriğe karşın alınan ilave temkinlerle Allouk Su Kuruluşları’nden istifade eden Tel Tamir ve Haseke’de yaşayan insanların pak su gereksinimi Mart ayından itibaren karşılanmıştır. Netice olarak Covid-19 virüsünün oluşturduğu gündemden yararlanmak isteyen terör örgütü PKK/YPG’nin Haseke bölgesine giden suyun Türkiye tarafından kesildiği iddiaları hakikati yansıtmamaktadır.”

Sıradaki Haber :  Ordu’da düğün, mevlid ve cenaze törenlerine ‘korona’ düzenlemeleri

Terörle gayret harekatının yurt içinde ve dışında devamlı ve taarruz kavrayışıyla devam ettiği belirtilirken, 1 Ocak’tan bu yana tam operasyon bölgelerinde tesirsiz hale getirilen terörist rakamının bin 445 olduğu kaydolundu. Ayrıca son bir ay içerisinde PKK/KCK terör örgütünün barınma alanlarına müteveccih olarak yurt içinde toplam 24 orta çaplı, 2 büyük çaplı operasyon icra edildiği belirtilerek, işlemlerde son bir ay içerisinde 104 teröristin tesirsiz hale getirildiği ifade edildi.

Söylemenin devamında şu bilgilere yer verildi:

“PKK/KCK terör örgütünün finans kaynaklarından firaricilik ile gayrete müteveccih olarak sınır hattında alınan temkinler ve icra edilen işlemler sonucunda son bir ay içerisinde 110 bin koli sigara, 72 kg uyuşturucu, 98 bin adet uyuşturucu hap ile 10 adet piyade tüfeği ele geçirilmiştir. Ayrıca son bir ay içerisinde yasa dışı sınır geçiş girişiminde bulunan toplam 533 kişi tutulmuş, 10 bin 298 kişi sınırı geçmeden yasaklanmış/geri itilmiştir. Bu bireyler arasında 2 DEAŞ terör örgütü üyeyi tutulmuş, 8 PKK/PYD-YPG TÖ üyeyi ise teslim olmuştur. Libya ile alakalı olarak daha evvel de ifade edildiği üzere emelimiz Libyalıların liderliğinde ve sahipliğinde imtiyazsız tüm Libya yurttaşlarını içeren, toprak tamlığını ve milli birliğini sağlamış, bağımsız, dominant ve müreffeh bir Libya’nın oluşmasına katkı sağlamaktır. Bu kapsamda Türk Silahlı Güçleri personeli tarafından BM’in tanıdığı Libya ulusunun yasal temsilcisi UMH’ne, U/A hukuka uygun olarak imza atılmış ikili uyuşmalar çerçevesinde askeri eğitim ve danışmanlık takviyeyi verilmeye devam edilmektedir.”

Bakanlıktan yapılan söylemede, terhislerin 31 Mayıs tarihinden itibaren, celplerin 5 Haziran’dan itibaren, kıymetli askerlik celplerinin ise 20 Haziran’dan itibaren başlamasının tasarlandığı, sevke tabi mükellefliklerin tercih ve sınıflandırma neticelerinin 28 Mayıs tarihinde e-Devlet üzerinden duyurulacağı ifade edildi. Ayrıca mükelleflerin sevk tarihinden 4 gün evvelinden itibaren e-Devlet üzerinden Covid-19 anketini doldurmaları, müteakiben yönlendirildikleri sıhhat kuruluşlarında Covid-19 testlerini yaptırmalarının ehemmiyet talep ettiği kaydolundu. Covid-19 salgını sebebiyle bulaşma tehlikesini ortadan kaldırmak ve teması en aza indirmek kastıyla sevk sürecindeki tüm harekâtların e-Devlet üzerinden yapılacağı, gerekli gidişatlar dışında askerlik şubelerinde harekât yapılmayacağı da belirtildi.

Sıradaki Haber :  Eaton Teknoloji Karavanı Konya’yı ziyaret etti

İlker Turak
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu