Gündem

Bakanlıktan 81 ilin valiliğine, ‘Çay üreticileri’ için genelge

Genelge ile kent giriş/çıkış kısıtlaması uygulanan Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak şehrimiz ile seyahat rotalarında bu şehirlerden biri veya birkaçı bulunan şehirlerimizde ikamet eden ve ÇAYKUR’a kayıtlı bulunan çay üreticisi olan yurttaşlar, başlayacak olan 2020 seneyi ilk kesim yaş çay hasatı için 19.05.2020 SALI GÜNÜ SAAT 24.00’DAN İTİBAREN çay bahçelerinin bulundukları şehirlere Seyahat İzin Evrakı almak koşulu ile seyahat edebilecek.

Çay üreticisi; çay hasatı için “Seyahat İzin Evrakı” başvuuları, elektronik civarda E-Devlet İçişleri Bakanlığı E-MÜRACAAT sistemi ve ALO 199 Sadakat Dayanak Sistemi üzerinden 14 Mayıs Perşembe günü SAAT 09.00’DAN itibaren başlayacak. Seyahat İzin Evrakı almak için yalnızca ÇAYKUR’a kayıtlı çay üreticileri müracaatta bulunabilecek. Çay üreticileri/müstahsillerinin gerekli refakatindekiler ve çay üreticilerinin erişimini sağlayacaklar ile alakalı da Seyahat İzin Evrakı tertip edilmesi için arzda bulunabilecek.

MÜRACAATLAR E-DEVLET İÇİŞLERİ BAKANLIĞI E-MÜRACAAT VE ALO 199 SADAKAT DAYANAK SİSTEMİ ÜZERİNDE YAPILABİLECEK

E-Devlet İçişleri Bakanlığı E-MÜRACAAT sistemi ve ALO 199 Sadakat Dayanak Sistemi üzerinden yapılacak müracaat sırasında müracaat etenin ve birliktesikilerin; Covid-19 konutta yalıtım sorgusu, kendisinin ÇAYKUR’a kayıtlı çay üreticisi olup olmadığı ve birliktesikilerin gerekli refakatinde olan bireyler arasında olup olmadığı sorgusu, sistem üzerinden otomatik olarak yapılacak. Covit-19 sorgusunda problem olmayan ve zorunlu koşulları taşıyanlar için Seyahat İzin Evrakı ayrıca bir onay sürecine tabi olmaksızın sistem üzerinden doğrudan tertip edilecek.

Çay üreticisi/müstahsilleri müracaat esnasında çay hasatı için gittikleri şehirlerde 14 gün süresince ikametleri, çay bahçesi ile çay teslim alanı dışında bulunmayacaklarına; işlerini yürütürken sosyal yalıtım kaidelerine uyacaklarına, çay alım merkezlerinde maske takacaklarına ait ve eş hususlara dair vaatte bulunacak. Seyahat İzin Evrakı arzında bulunanlar bu koşulları kabul etmiş sayılacak.

Sıradaki Haber :  O kahramanların ailesi evini İHA’ya açtı

SEYAHAT İZİN EVRAKI Türkiye Elektrik Kurumu DOĞRULTU GEÇERLİ OLACAK 

Arzları uygun görülenlere türkiye elektrik kurumu doğrultu geçerli olacak Seyahat İzin Evrakı tertip edilecek. Seyahat İzin Evrakı tertip edilenler 30 gün süresince gittikleri şehirlerde kalmaları temel olacak. Çay müstahsillerinin erişimini sağlayacaklar 72 saat içinde geri dönebilecek.

İZİN MÜRACAATI KABUL EDİLENLERE SMS İLE BİLGİLENDİRME YAPILACAK

İzin müracaatları kabul edilenlerin rastgele bir evraka gerek kalmaksızın kısa ileti servisi SMS ile bilgilendirme yapılacak. Onaylanan Seyahat İzin Dokümanları yapılacak teftişlerde zorunlu hakimiyetlerin sağlanabilmesi ve zorunlu koordinasyonun sağlaması emeliyle eş zamanlı olarak gidecekleri şehirlerin valiliklerine ve genel kolluk ünitelerinin bilgi tabanlarına da iletilecek.

Seyahat İzin Evrakı tertip edilen çay üreticiler, 19 Mayıs Salı günü saat 24.00’dan itibaren çay hasatı yapacağı İle seyahat edebilecek. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu