Gündem

Baklavacının önündeki kuyruk görenleri hayrete düşürdü

Ramazan Bayramı yanaşırken en çok hareketliliğin yaşandığı noktalardan bir tanesi de tatlıcılar oldu. Ankara Kızılay’da bulunan bir baklavacının önünde metrelerce kuyruk oluştu. Sıcak havaya karşın 45 dakikaya yakın gizeme bekleyen yurttaşlar, konutlarına fıstıklı, cevizli, havuç dilimi baklavayla dönmenin mutluluğunu yaşadı.
Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ramazan Bayramı ziyaretlerine ait yaptığı söylemeye göre bu yıl bayramlaşma olmayacak. Ramazan Bayramı dolayısıyla 81 şehirde uygulanacak 4 günlük caddeye çıkma kısıtlamasına karşın Kızılay’da bulunan baklavacının önünde metrelerce kuyruk oluşturan Ankaralılar, bayramı konutlarında tatlı yiyip tatlı konuşarak geçirmek istiyor.
20 dakikadır beklemesine karşın henüz dükkanın girişini göremediğini belirten Salih Balaban, “20 dakikadır bekliyoruz. Buranın tatlıları çok hoş, nefis ve güzel. O surattan tatlıyı buradan almayı seçim ediyoruz. Baklavaları alıyoruz ama bu sene korona virüs sebebiyle tatlı, şeker ikramı olmayacak. Bu tatlıları kendimize alıp kendimiz gıdayız” ifadelerini kullandı.

Ankara’da son günlerde yaşanan sıcak havaya karşın baklavacının önünde oluşan uzun kuyrukta sabırla bekleyen Berrin Beyhan, “Beklemeye başlayalı alt yukarıya yarım saati geçti. İftar için alıyorum. Ben buradan ikinci kez baklava alıyorum. Yarım saat beklememe dokundu” dedi.

Hem iftar hem bayram için tatlı siparişi vermeye hazırlanan Ali Ayrancı, “Baklava sırası bekliyoruz. Bayram ve iftar için hazırlık yapıyoruz. Maliyetlerde uygun olduğu için, bütçemize uygun olduğu için gizeme bekliyoruz. Ben havuç dilimi alacağım. Maliyeti de uygun, tadı da hoş. Tam İslam aleminin bayramı şimdiden mübarek olsun” biçiminde konuştu.

Emin Kuvat – Gazi Taş
 

Sıradaki Haber :  Bakan Koca: 'Bilim dünyası yılın sonuna kadar aşının bulunacağına hemfikirdir'

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu