Biyografi

Barış Akarsu

Barıştırma Çay Biyografisi

Barışma Çay, 1979 doğumlu müzisyen. 2004 yılında yapılan Akademi Türkiye Yarışması’yla belli ve aynı zamanda bu yarışmanın birincisi olan Dere, Palavracı Yarim adlı televizyon dizisinin de başrolünde.
Uzlaşma Dere, 29 Haziran 1979’da Hatice ve Selahattin Akarsu’nun oğlu olarak Zonguldak’ta dünyaya geldi. Bir zaman sonra ailesi Amasra’ya yerleşen Akarsu, Fatih Sultan Mehmet İlkokulu ve ortaokuldan daha sonra Amasra Lise’sine devam etti. Barışma Çok ufak yaşlarda şehre gelen müzisyenlerden etkilenerek mızıka, flüt, klavye, gitar gibi farklı alanlara yönlendirilmiş müzik aletlerini çalmaya başladı. Spora da ilgi duyan Nehir basketbolla geçen 4 sene ve karete’nin arkasında lise yıllarında Amasra Yelken Kulübü’nde profesyonel olarak yelkencilik yaptı.

Lisenin ardından müzisyenliğin yanısıra animatörlük de yaparak bi zaman Antalya’da kaldı ve sonradan Karadeniz Ereğlisi’ne yerleşerek buradaki barlarda müzisyen olarak çalışmaya başladı. Akarsu öteki yana buradaki lokal televizyon ve radyo için programlar hazırladı.

2004’de arkadaşlarının da ısrarıyla Atv’de düzenlenen yarışma programı Akademi Türkiye’ye katıldı. Bu programda izleyicinin yoğun ilgisiyle ve sevgisiyle karşılaşan Çay, yarışmanın da birincisi seçildi. Lakin yarışmanın büyük ödülü olarak duyuru edilen albüm ve uluslararası müsabaka sözleri yerini bulmadı. Kaset yapılmadığı gibi, Monaco’da düzenlenmesi planlanan World Best yarışmasının da iptal edilmesi sebebiyle bu yarışmaya katılamadı. istanbul’a yerleşen Nehir, kendi girişimleriyle Ocak 2005‘te “Islak Islak” isimli ilk albümünü çıkardı. Albümden meydana çıkan Islak Islak ve Kimdir O parçaları oldukça hayran eden Çay, tüm Türkiye’de konserler verdi. Ağustos 2006’da “Düşmeden Bulutlara Koşmak Gerek” adlı ikinci albümünü piyasaya çıkardı. Bu albümden seçtiği çıkış parçası ise “Vurdum en dibe kadar” isimli parçası oldu.

Sıradaki Haber :  Bill Gates

2006’dan itibaren Star kanalında yayınlanmaya başlayan televizyon dizisi Palavracı Yarim’in başrolünde ekrana geldi. Dizi’de canlandırdığı “Tarık” karakteriyle göz dolduran Dere, oyunculukta da iddialı olduğunu göstermiş oldu.

Nehir, USDER tarafından ”sosyal yeniden yapılanma ve dayanışmaya verdikleri öneme göre” verdikleri ödüllerde ROCK Dalında En İyi Şarkıcı Ödülü‘nü, FUTURE dergisinin Yılın En Sevilen Rock Sanatçısı Ödülü’nü ve CEM KARACA Özel Ödülü‘nü aldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu