Dünya

Barış Pınarı bölgesinde içme suyu ve ağaçlandırma faaliyetleri sürüyor

Korona virüs salgını nedeniyle Şanlıurfa ve ilçelerinde uygulanan tedbir kararlarının aynısının uygulandığı Barıştırma Pınarı bölgesinde halkı bilinçlendirmek nedeniyle ulus kuruluşları ve meslek yerlerine Arapça afişler asılıyor. Şu esas kadar alınan sıkı tedbirler nedeniyle korona virüs vakasına rastlanmayan bölgenin izole kalması nedeniyle antre çıkışlar da sıkı denetim altında tutuluyor.

Korona virüs salgınına karşın tedbirlerini alarak bölgede yer alan Şanlıurfa Valiliği Suriye Destek ve Koordinasyon Merkezi (SUDKOM) koordinatörlükleri, mesken birimlerinin içme suyu ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. Telabyad ilçe merkezlerindeki içme suyu şebekesinin onarımını tamamlayan birimler, kırsaldaki Ebu Hureyze köyü ve çevresine su sağlayan şebekeyi de faal hale getirdi. Yeni sondaj kuyularının açıldığı bölgede çalışmalarını sürdüren ekiplere destek olan lokal millet, takviye ve desteklerinden dolayı Türkiye’ye ve Şanlıurfa’dan bölgeye gelen ekiplere teşekkür etti.

Bölgede güvenlik, insani yardımlar, altyapılar, afiyet hizmetleri ve öteki halk hizmetlerinin tedarik edilmesi için mucizevi gayret bildiren SUDKOM koordinatörlükleri, senelerdir tek bir fidanın dikilmediği bölgelerde de ağaçlandırma çalışmalarına devam ediyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri İnsani Takviye Timi’nin destekleriyle yürütülen ağaçlandırma çalışmaları dahilinde Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğünün, Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden tedarik ettiği 100 adet fidan, Türkiye Büyük Halk Meclisinin açılışının 100’üncü yıl dönümü hatırasına toprakla buluşturuldu. Salgın nedeniyle kapalı olan Telabyad Şarki İlkokulu bahçesine öğretmenler kadar dikilen 100 adet fidanın sulama ve bakımını da benzer okulda görev yapan öğretmenler sağlayacak.

Sıradaki Haber :  BAE, 2 ay içinde 2 milyon kişiye korona testi yapmayı planlıyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu