Biyografi

Başak Şengül

Başak Şengül Biyografisi

CNN Türk’de Spiker olarak atama yapmaktadır.

Başak Şengül, 1979 yılında Kütahya’da ailesinin tek çocuğu olarak doğmuştur. İlkokul 2. sınıfa dek Kütahya’daydı, daha sonra istanbul’a geldiler. Pertevniyal Lisesi’nde voleybolla tanıştı. İstanbul’da Pertevniyal Lisesi’nden mezun olduktan sonradan İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo TV ve Sinema Bölümünde okuyarak mezun oldu. 2000 yılında stajyer olarak CNN Türk’de çalıştı. Üniversiteden sonradan da CNN Türk’de muhabir olarak çalışmaya devam etti.

Başak Şengül, CNN Türk’de 6 yıl muhabir ola2006 yılında CNN Türk‘ün Gece Görüşü programını sunmaya başladı. 3 sene da bu görevi yaptı ve peşinde yine CNN Türk’te 6 ay süreyle Farkında Olan mısınız? programını hazırlayıp sundu.

2009 yılının başlarında Haber Türk‘e sunucu olarak geçti ve Erdoğan Aktaş‘ın yönetimindeki ekiple 5 ay çalıştı. 2009 yılının Eylül ayında CNN Türk’e geri giderek gün içi haber kuşaklarında spikerlik yapmaya başladı. Hafta içi her gün Bugün programını ve Cuma akşamları da “Fikir Çemberi” adlı programını sundu.

2005 yılında hazırladığı “AB Yolunda Engebeli Başlık: Çocuk İşçiler” dizi haberiyle haber program dalında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin Başarı Ödülü’nü aldı.

İyi derecede İngilizce bilen Başak Şengül, fırsat buldukça yüzüyor, Wing Chun, kickboxing ve resim ile ilgileniyor; kendi kendine çizim yöntemleri üstüne çalışıyor. Gezmeyi, göreyi seviyor; yolculuk ve yemek yemek programlarını ilgiyle izliyor.

Ödülleri :
2005 – Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin Başarı Ödülü – “AB Yolunda Engebeli Başlık: Çocuk İşçiler” dizi haberi

Sıradaki Haber :  Berna Öztürk

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu