Gündem

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nin son teknolojiyle donatılan odaları görüntülendi

Başakşehir Çam ve Sakura Kent Hastanesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Japonya Başbakanı Şinzo Abe’nin video konferansla katılımıyla bugün hizmete açıldı. 789 bin metrekare arsa alanı üzerine heyeti ve 1 milyon 21 bin metrekare kapalı alana sahip olan çağdaş sağlık kurumu, 2 bin 68 sismik yalıtkan ile zelzeleye destekli olarak inşa edildi. 10 bloktan oluşan hastanenin 3 heliportu da bulunuyor.

Odalar son teknoloji teçhizatlarla donatıldı

456’sı yoğun bakım yatağı olmak üzere toplam 2 bin 682 yatak kapasitesine sahip sağlık kurumu, özellikle yoğun bakım lüzumunun olduğu bir yarıyılda ehemmiyetli bir işlev üstlenmiş olacak. Remi açılış merasiminin ardından başta yoğun bakım olmak üzere son teknoloji sıhhat mahsulleriyle donatılan hastanenin içerisi görüntülendi. Çoğunluğu tek yataklı olan özel odalarda hasta yatağının yanı gizeme, yerli solunum makinelerinin yanı gizeme bir hayli sıhhat donanımının yer aldığı görüldü.

Günlük 35 bin hastaya hizmet

30 bin metrekare kapalı alan içinde Yetişkin, Çocuk, Travma ve Kadın Doğum olmak üzere 4 ayrı acil servis bulunuyor. Günlük minimum 7 bin hastaya hizmet verecek seviyede tanı ve rehabilitasyon birimleri olan acil servislerde, olumsuz tazyikli odaların da bulunduğu ve gerektiğinde acil yoğun bakım koşullarının sağlanabileceği 226 gözlem alanı yer alıyor. 725 poliklinik odası, 3’ü hibrit toplam 90 ameliyathanesi ile sağlık kurumu günlük 35 bin ayaktan hasta alabilecek ve 500 özellikli operasyon yapılabilecek kapasitede.

İlk kere kullanılan teknolojiler yer alıyor

Çocuk ve yetişkinler için toplam 107 dalda hizmet verecek olan sağlık kurumunda en gelişmiş tıbbi makineler ve ekipman ile ileri seviyede tanı ve rehabilitasyon ihtimalleri sunuluyor. Operasyon sırasında hastaya anestezi halindeyken ışın rehabilitasyonu uygulanabilen Xoft Intraoperatif Radyoterapi IORT sistemi de ilk kez bu sağlık kurumunda kullanılacak.
Başakşehir Çam ve Sakura Kent Hastanesi’nin ilk etabı 20 Nisan’da açılmış ve bu tarihten itibaren sağlık kurumuna sadece Covid-19 hastaları nakledilmişti.

Sıradaki Haber :  Üç günlük sokağa çıkma kısıtlaması sona erdi

Ferhat Yasak – Veysel Ensar Gökcegözog

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu