Gündem

Başakşehir Şehir Hastanesi, Japon basınında

Türk-Japon ortaklığı ile kamu özel işbirliği modeli kapsamında inşa edilen Başakşehir Kent Hastanesinin açılışına günler kala, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılış hakkındaki söylemesi Japonya medyasında yer buldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün yaptığı “Başakşehir Kent Hastanesinin açılışını Japonya Başbakanı Şinzo Abe’yle video konferans usulü ile beraber asıllaştıracağız” söylemesini okuyucularına duyuran medya kuruluşları, takribî 2 bin 700 yatakla hizmet verecek sağlık kurumunun kapasitesine dikkat çekti. Dev sıhhat kompleksini Japonya’nın en büyük sağlık kurumu ile mukayese eten basın kuruluşları, “Bin 400 yatak kapasitesi ile Japonya’nın en büyüğü olan Fujita Üniversitesi Sağlık Kurumundan daha büyük” ifadelerine yer verdi.

Aynı zamanda korona virüs rehabilitasyonunda büyük rol oynayacağı ifade edilen sağlık kurumunun, Covid-19 hastalarını kabul etmeye başladığına dikkat çekildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan söylemişti

Dün yaptığı söylemede sağlık kurumunun açılışına Japonya Başbakanı Abe’nin de katılacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yeşilköy ve Sancaktepe sağlık kurumularımız ile Sultan II. Abdulhamid’in itimadı olan Hadımköy Hekim İsmail Niyazi Kurtulmuş Hastanesinin inşaatını inceledik. 20 Nisan’da 2 bin 600 yatak kapasiteli Başakşehir Kent Sağlık Kurumumuzun açılışını Japonya Başbakanı Şinzo Abe’yle video konferans usulü ile beraber asıllaştıracağız. Sağlık Kurumumuzun ikinci etabını Sayın Abe ile beraber telekonferans iştiraki ile 21 Mayıs’ta hizmete açıyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Burak Ersoy

Sıradaki Haber :  Mahalle sakinlerini sevindiren çalışmada sona yaklaşılıyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu