Gündem

Başkan Sayan, oğlu PKK’lılar tarafından kaçırılan babayı Bakan Soylu ile görüştürdü

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, dağa kaçırılan çocukları için Diyarbakır’da nöbet yakalayan Bedirhan Çur’u çobanlık yaptığı dağda ziyaret edip İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüntülü olarak görüştürdü. Korona virüs sebebiyle Diyarbakır’da HDP binasının önünde nöbet yakalamaya ara verip Ağrı’daki konutlarına dönen aileleri ziyaret ederek acılarını paylaşan Belediye Başkanı Sayan, Eleşkirt’e bağlı Çat Kösedağ köyünde yaşayan Bedirhan Çur’u İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştürerek arzlarını iletti.

İçişleri Bakanı Soylu, baba Bedirhan Çur ile görüntülü olarak yaptığı görüşmede her zaman yanlarında olduğunu söyledi. Baba Çur, Bakan Soylu’ya oğlu Vahit Çur’un 5 sene evvel 18 yaşındayken köyünde çobanlık yaparken PKK’lılar tarafından kaçırıldığını anlatarak “Ben çocuğumu PKK’dan evvel HDP’den istiyorum. HDP ve PKK birdir“ dedi. Baba Çur’un arzlarını dinleyen Soylu, Çur için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın direktifiyle mevzuyla alakalı ne gerekiyorsa yapılacağını söyledi.

Bakan Soylu, “Sen merak etme. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu sorunların çözülmesi için büyük bir çaba sarf ediliyor. Tüm güvenlik eforlarımız, bu tutkunuz ve isteğiniz bizim başımızın üstündedir. Bizim vazifemiz sizi evlatlarınızla bir araya getirmek. Bilesin ki gönlünden ne geçiyorsa bizimde gönlümüzde o geçiyor“ ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan’ı tebrik ederek, “Çok anlamlı işler yapıyorsunuz. Allah eforunuza efor katsın“ dileklerinde bulundu. Başkan Sayan, çocukları dağa kaçırılan aileler için gereken her şeyi yapacağını söyledi.

Merve Gökbakan

 

Sıradaki Haber :  42 mahallenin su sorunu çözüldü

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu