Biyografi

Bekir Pakdemirli

Bekir Pakdemirli Biyografisi

9 Temmuz 2018 tarihinde Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Tarım ve Orman Bakanı olarak atandı.

Bekir Pakdemirli, 1973 yılında İzmir’de doğmuştur. Babası esi bakanlardan Ekrem Pakdemirli’dir. Bilkent üniversitesi İşletme Fakültesi’nde lisans eğitimini tamamladıktan sonradan, Başkent Üniversitesi’nde işletme yüksek lisansı, Celal Bayar Üniversitesi İktisat Bölümü’nde doktora çalışmalarını yürüttü.

18., 19., 20. ve 21. dönem Anavatan Partisi Manisa milletvekili olan babası Ekrem Pakdemirli 23 Haziran 1991 – 20 Kasım 1991 tarihleri arasında Başbakan Yardımcısı ve bununla birlikte Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı, 30 Mart 1989 – 29 Mart 1990 tarihleri aralarında Maliye ve Gümrük Bakanı, 21 Aralık 1987 – 30 Mart 1989 tarihleri arasında Ulaştırma Bakanı görevleri yapmıştır.

Bekir Pakdemirli, Yiyecek, tarım, hayvancılık, teknoloji ve otomotiv alanında serbest girişimcilik yaptı. Çeşitli şirketlerin kuruluşunda ve yönetiminde bulundu. Türkiye’nin ilk 500 sanayi kuruluşu arasında bulunan bir firmada ve halka açık bir yiyecek firmasında Genel Müdürlük görevlerini üstlendi. Uluslararası bir gıda şirketi olan McCain Foods‘da üstteki düzey yöneticilik görevinin ardındaki, yine benzer şirkette danışmanlık yaptı.

Turkcell, Albaraka Türk Katılım Bankası ve BİM A.Ş.’de Idare Heyeti Üyeliklerini sürdürmekte olan Bekir Pakdemirli, sosyal yükümlülük hassasiyetiyle Tarkem Tarihi Kemeraltı A.Ş. Idare Heyeti Üyeliği, Türkiye Ruh Sağlığı Çare Vakfı Idare Heyeti Üyeliği’nin yanında, Anadolu Otizm Vakfı Mütevelli Üyeliği’ni ve Anapara Piyasası Yatırımcıları Derneği Üyeliği’ni sürdürmektedir.

Bunun yanı sıra, görsel basında farklı alanlara yönlendirilmiş ekonomi söyleşilerine katılan Bekir Pakdemirli, aynı zamanda deniz kaptanı, pilot ve acemi telsizcidir. Bekir Pakdemirli, 2013 yılından beri Turkcell Yönetim Kurulu Üyesidir.

Bekir Pakdemirli, evli ve üç çocuk sahibidir.

Bekir Pakdemirli, 9 Temmuz 2018 tarihinde Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Tarım ve Orman Bakanı olarak atandı.

Sıradaki Haber :  Bülent Keneş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu