Dünya

Belçika’da normalleşme süreci başladı, alışveriş merkezleri yeniden açıldı

Avrupa ülkelerinde yeni tip korona virüs Covid-19 salgını kapsamında getirilen kısıtlamalar kaldırılmaya başlandı.

Belçika’da Ulusal Güvenlik Konseyi Millî Güvenlik Kurulu tarafından alınan kararlar sonrasında bugün basmakalıplaşma süreci uygulanmaya başlandı. Bugünden itibaren başta alışveriş merkezleri olmak üzere ülke genelindeki ticarethaneler açıldı. Başşehir Brüksel’de sabahın erken saatlerinde başta alışveriş merkezleri olmak üzere esnafların yoğun olduğu caddelerde iş yerlerinin çoğu yine kepenk açtı. Özellikle alışveriş merkezlerinde hem alışveriş merkezi idarelerinin hem de mağazaların hijyen kaidelerine titizlikle uyduğu gözlemlendi. Bazı mağazalarda sosyal mesafeyi gösteren yer işaretleri çekilirken bazı mağazaların girişine de dezenfektan koyuldu. Legal olarak izin olmaması sebebiyle evvelden hazırlıklarını yapamayan bazı mağaza çalışanları, ilk iş gününde paklik ve reyon tertip etme operasyonu asıllaştırdı. Ayrıca mağazalarda 10 metrekare başına bir alıcı kabul ediliyor.

Belçika’da basmakalıpa dönüşün ilk geniş kapsamlı etabına girilmesine karşın alışveriş merkezlerinde ve caddelerde kalabalık yaşanmadı. Kısıtlamalar süresince hiçbir kesime caddeye çıkma yasağının uygulanmadığı Belçika’da millet, lüzumları için caddeye çıkabiliyordu. Ulusal Güvenlik Konseyi kararları uyarınca bir konut için bir birey alışveriş yapabiliyor ve evinden uzaklaştıkça cezai operasyon uygulanması tehlikeyi çoğalıyor.

Alışveriş merkezleri ve caddelerde maske takma gerekliliği bulunmadığı ülkede havaalanları ve toplu erişim vasıtalarında ise maske takmak gerekli. Olağanlaşmanın bir sonraki etabında ise lokantalar, kafeler, kuaför salonları ve yaz tatili gibi mevzuların karara bağlanması bekleniyor.

Basmakalıplaşma sürecini başlatan Belçika’da Sağlık Bakanlığı tarafından verilen son bilgilere göre son 24 saatte 62 birey daha Covid-19 sebebiyle yaşamını kaybettiği, toplam ölü rakamının 8 bin 707’ye yükseldiği bildirildi. Ülke genelinde toplam olay rakamı ise 53 bin 449’a eriştiği aktarıldı. Şu anda 2 bin 222 şahsın sağlık kurumularda rehabilitasyon altında olduğu ülkede 478 şahsın yoğun bakımda rehabilitasyon gördüğü ifade edildi.

Sıradaki Haber :  Hem hafız oldu hem LGS’de 0,71 ilk dereceye girdi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu