Biyografi

Berat Albayrak

Patent Albayrak Biyografisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadıdır. 2015 yılı Milletvekili seçimlerinde İstanbul 1. alan 6. sıra AKP milletvekili adayı oldu.

Patent Albayrak, 1978 yılında istanbul’da doğmuştur. Babasının adı Vefalı Albayrak’dır. Aslen Trabzon’un Of ilçesinin Yenice köyündendir. Serhat Albayrak adında abisi vardır.

Liseyi Özel Fatih Koleji’nde okudu. İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü’nden mezun oldu. Daha sonraki yıllarda 2002 yılında ABD. New York‘taki Pace Üniversitesi Lubin School of Business’te finans üzerine yüksek lisans yaptı. Burada da Esra Erdoğan ile tanıştı.

MBA (Master of Business Administration; İşletme Yönetimi Yüksek Lisansı) eğitimi sırasında Çalık Holding bünyesinde görev yaptı. Türkiye’ye döndükten sonradan enerji kaynaklarının finansmanı üzerine üstelik doktora yaptı.

1996 yılından itibaren profesyonel iş hayatına başladı. 1999 yılından itibaren de Çalık Grubu’nun yurtiçi ve yurtdışı şirketlerinde değişik görevlerde çalıştı. 2002 yılında çalıştığı Çalık Holding’in ABD ofisinde Finans Direktörlüğü ile görevlendirildi. 2006 yılında Türkiye’ye döndü ve Çalık Holding’in Finansal İşler Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirildi.

2007 yılında 29 yaşındayken Çalık Holding’e (CEO) Genel Müdür olarak görevlendirildi. bununla birlikte grup içi firmalarda da Idare Heyeti Üyesi olarak ödev yaptı. Recep Tayyip Erdoğan‘ın damadı olan Çalık Holding Üstteki Yöneticisi (CEO) Patent Albayrak 2013 yılı sonu itibari ile bu görevinden ayrıldı.

Berat Albayrak, 2014 yılında Sabahleyin gazetesinde “Yeni Türkiye yeni ekonomi” başlıklı köşe yazısıyla köşe yazarlığı yaptı.

Patent Albayrak, Turkuvaz Grubu’nun değişik yayın organlarında idare heyeti üyesi. İTO kayıtlarına tarafından Albayrak; Turkuvaz Radyo Televizyon Haberleşme ve Yayıncılık, Tipografya Yayın, Teknik Hizmetler Sanayi, Kitapçılık Yayın, Mobil Hizmetler, Filmcilik Prodüksiyon, Haber Ajansı, ATV Televizyon Prodüksiyon, Televizyon ve Radyo İşletmeciliği, Reklam Pazarlama Danışmanlık, Yayın Hizmetleri, Bölüştürme Pazarlama, Faal Televizyon Prodüksiyon, Medya Yayın Hizmetleri, TV Hizmetleri ve Görsel İşitsel İletişim anonim şirketinin idare heyeti üyeliğini yapıyor.

Sıradaki Haber :  Besim Tibuk

Berat Albayrak, 9 Nisan 2014 tarihinde kurduğu BTİ Eğitim Kurumları şirketinde Yönetim Kurulu Başkanlığı da yapıyor. Şirket kurulurken 50 bin lira olan sermaye 12 Eylül 2014 tarihinde sermaye 500 bin liraya çıkarıldı. Şirketin faaliyet alanı, “yurtiçi ve açık havada eğitim sektöründe faaliyette bulunmak, kreş, ilkokul, ortaokul, lise, yüksekokul ve hazırlık sınıfları açtırmak, çözülmüş okulların işletilmesini deruhte etmek, kurs tertiplemek, bir üst sınıfa hazırlık dershaneleri, özel öğrenci yurtları, pansiyonlar, laboratuarlar, atölyeler, kız ve erkek iş okulları ve yabancı dil öğretimi yapan okullar açmak” olarak sıralanıyor.

2 Ekim 2014 tarihinde abisi Serhat Albayrak ve Ömer Faruk Kalyoncu ile birlikte “Nun Eğitim ve Kültür Vakfı’nı” kurdu.

Berat Albayrak, 11 Temmuz 2004 tarihinde o zaman fakat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük kızı Esra Erdoğan ile Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre Merkezi’nde evlendi. Ahmet Akif (d. 29 Aralık 2006) ve Mahinur (d.2009) adında iki çocukları vardır. 11 Aralık 2015 tarihinde Vefalı adında erkek çocuğu daha oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın kıydığı nikahın şahitliğini Ürdün Kralı Abdullah, Pakistan Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref, Romanya Başbakanı Adrian Nastase, Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül yaptı.

2015 yılı Milletvekili seçimlerinde İstanbul 1. alan 6. sıra AKP milletvekili adayı oldu. 7 Haziran 2015 tarihinde yapılan seçimde milletvekili seçilmiştir.

12 Eylül 2015 tarihinde yapılan AK Parti 5. Alışılmış Kongresi’nde Başbakan Ahmet Davutoğlu, her yerde AK Parti Genel Başkanı seçilirken; (MKYK) Merkez Karar ve Yönetim Kurulu seçimlerinde de Berat Albayrak seçilerek Parti yönetimine girmiştir.

1 Kasım 2015 tarihinde yapılan seçimlerde yine İstanbul milletvekili seçilmiştir.

24 Kasım 2015 tarihinde Başbakan Ahmet Davutoğlu‘nun hazırlayıp sunduğu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayladığı 64. Hükümet kabinesinde Enerji ve Natürel Kaynaklar Bakanı olarak görevlendirildi.

Sıradaki Haber :  Zuhal Olcay Kimdir? Zuhal Olcay Boyu Kaç, Kilosu Kaç, Aslen Nereli, Eşi Kimdir?

Ak Parti’nin 22 Mayıs 2016 tarihinde yapılan kongresinde genel başkanlığa talip olmayan Ahmet Davutoğlu‘nun yerine Ak Parti genel başkanı seçilen Binali Yıldırım‘ın aynı gün 65. Hükümet’i kurma görevini alarak 27 şahsiyet kabinesini kurdu ve Patent Albayrak’ı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın onayı ile Enerji ve Natürel Kaynaklar Bakanı olarak görevlendirdi.

19 Temmuz 2017 tarihinde yapılan kabine değişikliği ile Patent Albayrak Enerji ve Natürel Kaynaklar Bakanı olarak görevlendirildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu