Biyografi

Bergüzar Gökçe Korel

Bergüzar Gökçe Korel Biyografisi

Bergüzar Gökçe Korel, 1982 doğumlu Kurtlar Vadisi: Irak filmi ve Binbir Gece dizisiyle adını duyurmuş tiyatro kökenli oyuncu. “Binbir Gece”nin yanı sıra “Kırık Hayatlar“, “Zeytin Dalı” ve “Adak” adlı dizilerde de rol almıştır.

Türk Sineması‘nın emektar oyuncularından Tanju Korel ve Hülya Darcan‘ın ikinci kız çocukları olan Bergüzar Gökçe Korel, 2 Eylül 1982’de istanbul’da doğdu. Ablası Zeynep Busbee Korel Amerika’da yaşamaktadır. Çocukluğunu Ulus‘ta geçiren Korel, ilköğrenimini Nilüfer Hatun İlköğretim Okulunda, orta öğrenimini Yıldız Koleji’nde yaptı. Üniversiteden önce profesyonel kulüplerde voleybol oynadı.

Kolej’den mezun olmasının arkasında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet konsevatuarı tiyatro bölümünü tamamladı. İlk dizi rolünü 1998 yapımı olan “Kırık Hayatlar”da aldı. Arkasından 2005 yapımı Kurtlar Vadisi:Irak filminde Leyla karakteriyle izleyicilerin karşısına çıktı. Kurtlar Vadisi filmi için rol teklifi geldiğinde hasta olan babası Tanju Korel‘in doktorları hastayı kaybetmek üzere olduklarını söylüyorlardı. Bu koşuşturmanın içinde önce rol’ü geri çevirdi. Ama annesinin “Baban bu görüşmeye gitmeni isterdi”yle ikna oldu ve teklifi kabul etti.

“Kurtlar Vadisi:Irak”da yakaladığı başarının peşinde gene aynı sene çekilen “Zeytin Dalı” dizisinde İklim karakterini canlandırdı. Asıl büyük çıkışını ise Kanal D‘nin “2006‘nın azami reyting alan dizisi” ünvanını bölge “Binbir Gece”deki Şehrazat Evliyaoğlu rolüyle yaptı.

Bergüzar Korel sosyal sorumluluk projelerinde de faaliyet gösterdi. Yapı Kredi ve TEGV işbirliğiyle hayata geçirilen “Okuyorum Oynuyorum” projesin de çocuklarla Cadde Tiyatroları düzenledi onlara oyuncu koçluğu yaptı.

2009 yılında “Aşk Geliyorum Demez” sinema filminde Tolgahan Sayışman ile birlikte oynadı. Benzer yıl “Çocuktan Al Haberi” isimli yarışma programını sundu.

2010 – 2011 senesinde Bergüzar Korel, başrolünü Bülent İnal ile paylaştığı atv de yayınlanan “Sonsuz Şarkı” dizisinde rol aldı. 2011 yılında Harikulade Asır dizisinde misafir oyuncu Monica Teresse karakterini canlandırdı. 2012 yılında “Karadayı” dizisinde Kenan İmirzalıoğlu ile başrolü paylaştı. Dağıtılmış reklam filmlerinde oynadı.

Sıradaki Haber :  Bernard Arnault

Voleybol, buz pateni gibi sporların yanı sıra dans ve piyano eğitimi de bölge Korel, 7 Ağustos 2009 tarihinde tiyatro ve sinema oyuncusu Halit Ergenç ilvardır.

2016 yılında Ekim ayında Kanal D’de yayınlanan Vatanım Sensin dizisinin yönetmenliğini Taylan Biraderler yaparken baş rollerde Halit Ergenç, Bergüzar Gökçe Korel, Onur Saylak, Sonsuz Davrak, Senan Kara, Hakan Salınmış, Şebnem Hassanisoughi oynamıştır.

Ödülleri :
2013 – “Altın Kelebek” En İyi Bayan Oyuncu (Karadayı)
2012 – “YBTB”nin Yılın Kadın Oyuncusu
2012 – “Ayaklı Gazete”En İyi Drama Kadın Oyuncusu
2012 – “RTGD”nin Yılın Bayan Oyuncusu
2010 – “Aslan Max” En Sevilen Çocuk Programı
2008 – “Burç Okulları” En Başarılı Bayan Oyuncu
2007 – “RTGD”nin TV Yıldızı ödülü
2006 – “Altın Kelebek” En İyi Bayan Oyuncu (Binbir Gece)

Filmleri ve Dizileri:
2016 – Vatanım Sensin (Azize)(TV Dizisi)
2012 – 2014 – Karadayı (Feride Şadoğlu)(TV Dizisi)
2011 – Mükemmel Yüzyıl 1. Sezon (Prenses Monica Teresse)(TV Dizisi)
2010 – Sonsuz Şarkı (Feraye)(TV Dizisi)
2009 – Aşk Geliyorum Demez (Gözde)(Sinema Filmi )
2009 – Casus Kızlar (Sam-Seslendirme) (Sinema Filmi)
2006 – 2009 – Binbir Gece (Şehrazat Evliyaoğlu)(TV Dizisi)
2006 – Kurtlar Vadisi Irak (Leyla)(Sinema Filmi )
2006 – Emrah Adak (TV Dizisi)
2005 – Zeytin Dalı (İklim)(TV Dizisi)
2001 – Cemalim (Suna)(TV Filmi)
1999 – Neşeli Olasın Ürgüp (TV Filmi)
1998 – Kırık Hayatlar (TV Dizisi)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu