Biyografi

Besim Tibuk

Besim Tibuk Biyografisi

Rize doğumlu ünlü Türk işadamı ve liberal siyasetçi.
Besim Tibuk, 1945 yılında Rize‘nin Fındıklı kazası Araklı köyünde doğdu. İlkokulu Murgul‘da bitiren Tibuk, ortaöğrenimini Kars, Artvin ve Rize‘de tamamladı. 19621963 AFS bursu ile ABD‘ne gitti. Lise eğitimini Amerika‘da tamamladı.

Üniversite eğitimi için Türkiyeye dönen Tibuk, 1968‘de Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi Diplomasi bölümünü bitirdi. 19641967 arası Devlet İstatistik Enstitüsü‘nde çalıştı. 19711971 İşletme İktisadi Enstitüsü‘nde yüksek işletmecilik ihtisasını bitirdi.

14 yaşındayken çalışmaya başlayan Besim Tibuk, 1964 senesinde Ankara‘da lisans eğitimini sürdürdüğü sırada ÇevirmenKılavuz olarak turizm sektörüne girdi.

eye başlayan Tibuk, bazı gezi acentaları müdürlüklerinde bulundu. 1974‘de Tercüman Rehberleri örgütleyerek Net Holding‘in nüvesi olan Net Turizm‘i kurdu. Net Grubunu büyüterek kısa zamanda turizm sektörünün büyük kuruluşlarından biri haline getirdi.

1980 ardından girdiği parasal krizden elindeki Netbank‘ı satarak kurtulan Tibuk, politik hayata, Demokrat Parti‘nin her yerde kuruluşunda ödev alarak atıldı. DP‘nin bir vakit istanbul İl Başkanlığını yaptı. Bu görevinden ayrılan Besim Tibuk, 26 Temmuz 1994 tarihinde Liberal Parti‘yi kurdu. Parti, bir vakit sonradan Liberal Halkçı Parti adını aldı.

Abdi İpekçi Barıştırma ve Dostluk ödülü sahibi olan Besim Tibuk, evli ve dört çocuk babası. Emekli olduğunda, bahçıvanlık yapacağını söylüyor.

Sıradaki Haber :  Blake Edwards

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu