Dünya

Beyaz Saray, Trump’ın sıtma ilacı kullandığını doğruladı

Korona virüs salgınından en fazla etkilenen ülke olan Amerika Birleşik Devletlerinde hadise rakamı ve can kaybı rakamında çoğalış yaşanırken, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump söylemeleri ile afallatmaya devam ediyor. Trump, korona virüse iyi geldiği iddia edilen Hidroksiklorokin ilacını haftalardır kullandığına söyledi. Amerika Birleşik Devletleri Yiyecek ve İlaç Ofisi’nin daha evvel riskli olduğunu duyurduğu sıtma ilacını metheden Trump, “Bu ilacı ne kadar insanın aldığını öğrenseniz şaşarsınız. Sağlık Kurumularda salgınla çaba eden sıhhat çalışanlarının büyük bir kısmı da bu ilacı kullanıyor” dedi.

Beyaz Saray’da tertip ettiği basın buluşması sırasında gazetecilerin suallerini cevaplayan Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Trump, “Ben de hidroksiklorokin alıyorum. Evet şu anda alıyorum, birkaç hafta evvel almaya başladım ve o zamandan beri alıyorum. Zira bu iyi bir şey ve hakkında iyi şeyler duydum. Her gün bir hap alıyorum” ifadelerini kullandı.

Beyaz Saray’dan söylemede

Beyaz Saray Hekimi Sean P. Conley, Başkan Trump’ın temkin emelli hidroksiklorokin sıtma ilacını kullandığını doğruladı. Sean P. Conley, yaptığı yazılı söylemede, “Başkan Donald Trump’ın dayanakçılarından birinde Covid-19 tespit edilmesinin ardından, tehlikelerinin yanında yararının daha çok olması sebebiyle temkin emelli hidroksiklorokin sıtma ilacını kullanmaya başladı” ifadelerini kullandı. Hekim Conley, Başkan Trump’ın günlük olarak test yaptırdığını ve sıhhat vaziyetinin çok iyi olduğunu belirterek, “Trump ile hidroksiklorokin ilacının bereketleri ve hasarlarına müteveccih yaptığımız muhtelif görüşmelerin ardından, bu ilacı kullanmanın olası bereketlerinin, daha fazla olacağını gördük” dedi.

Conley, ülkede Covid-19’a karşı rehabilitasyon geliştirme çalışmalarını da yakından takip ettiklerini, ileriki zamanda bir rehabilitasyon usulü geliştirilmesi vaziyetinde bunu da kullanabileceklerini ifade etti.

Hasan Çelik
 

Sıradaki Haber :  Japonya'da OHAL sona erdi, hayat normale dönüyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu