Dünya

Beyaz Saray’ın korona virüs danışmanı Fauci’den ABD’yi yalanlayan açıklama

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın kurduğu korona virüsüyle gayret timinde yer alan Hekim Anthony Fauci, National Geographic mecmuasına konuştu. Trump idaresinin, ‘virüsün Çin’de laboratuvarda üretildiği’ iddialarını reddeden Fauci, virüsün insanlar tarafından laboratuvarda üretildiğine dair bilimsel bir delil bulunmadığını söyledi.

Amerika Birleşik Devletlerinde korona virüs ile gayret eden en yetkili adlardan biri olan Fauci, “Virüsün yarasalardaki evrimine ve son yarıyılda yaşananlara baktığımızda bilimsel ispatlar, bu virüsün suni ya da maksatlı olarak manipüle edilmediğine dair çok eforlu meyil gösteriyor. Bu virüs, tabiatta evrimleşerek canlılara bulaştı” ifadelerini kullandı.

“Virüsün bir anda sona ereceğini düşünmüyorum”

Amerika Birleşik Devletlerinde ikinci bir dalganın görülmesinden kaygı ettiğini laflarına ilave eden Fauci, “Bu virüsün bir anda sona ereceğini düşünmüyorum” dedi. Amerika Birleşik Devletlerinin yaz mevsiminde ülkenin sıhhat sistemini kuvvetlendirmeye, sıhhat çalışanları için sağlık kurumu yatakları, ventilatörler ve şahsi gözetici sıhhat teçhizatlarına odaklanması gerektiğini dile getirdi.

“Aşının tarihsel olarak kısa bir zaman içinde hazır olacağına inanıyorum” diyen Hekim Fauici, yaz başına kadar muayenehane aşı sınamalarının başlayabileceğini ifade etti.

Sıradaki Haber :  Mısır'da Kral Abdullah Köprüsü şaşırttı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu