Biyografi

Bibiana Steinhaus

Bibiana Steinhaus Biyografisi

Bibiana Steinhaus, 24 Mart 1979 tarihinde Bad Lauterberg im Harz, Almanya’da doğmuştur. Bad Lauterberg’de büyüdü. Babası da kendisi gibi keza polis, keza de hakemlik yapmıştır. 181 cm. boyunda olan Bibiana Steinhaus’un ana mesleği polisliktir.
Bibiana Steinhaus, futbol hakemi olmadan önce SV Bad Lauterberg futbol kulübü kadınlar takımında futbolcu olarak oynadı.

Bibiana Steinhaus, futbol hakemi kariyerine 1999 yılında kadın futbolu liginde başladı, genelde Alman ikinci ligi (2. Fußball-Bundesliga)’nde atama yaptı. Almanya’da 2007 yılında erkekler ikinci lig müsabakalarında maç yönetmeye başlayarak Alman profesyonel futbolunda düdük çalan ilk kadın hakem olmuştur. Hem 29 Temmuz 2008 tarihindeki Trabzonspor – Vfl Osnabrück karşılaşmasını yönetmiştir.

2008 FIFA 20 Yaş Altı Kadınlar Dünya Kupası, UEFA Kadınlar Euro 2009 ve 2010 FIFA 20 Yaş Altı Kadınlar Dünya Kupası’nda hakem olarak atama yaptı. 2011 yılı FIFA Kadınlar Dünya Kupası için seçilen on altı hakemden biri olarak ödev yaptı.

12 Mayıs 2017 tarihinde UEFA tarafından 1 Haziran 2017’de Lyon ve Paris Saint-Germain aralarında Cardiff’te oynanan 2017 UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi Finali’nin hakemi olarak görevlendirildi.

Bibiana Steinhaus, 2017 yılının haziran ayında Cardiff’teki UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi finalini, 2012 yılında Londra‘daki Olimpiyatlar’da Japonya ve ABD arasındaki final karşılaşmasında kadınlar altın madalya maçını yöneten Steinhaus’un Alman ikinci liginde hakemlik yaptığı 80 maçtan en fazla konuşulanı, Türk kökenli futbolcu Kerem Demirbay‘a 2015 yılında kırmızı kart gösterdiği karşılaşmaydı. O dönem Fortuna Düsseldorf’ta forma giyen Demirbay’ın, kendisini oyundan atan Steinhaus’a “Bence erkeklerin oynadığı futbolda kadınlara yer değil” demesi, kamuoyunun büyük tepkisini çekmişti. Olayın ardındaki Alman Futbol Federasyonu, Demirbay’a beş maç suç oluşturan verdi, ikisi ertelendi. Kulübü Fortuna Düsseldorf da Demirbay’a kızlar maçında hakemlik yaptırdı. Ayrıca kamuoyundan hem de Steinhaus’tan özür dileyen Demirbay, “Özrümü kabul ettiği için mutluyum” dedi.

Sıradaki Haber :  Bruce Lee

Hannover, Langenhagen’da yaşayan Bibiana Steinhaus’un 2015 yılından beri beraber olduğu erkek arkadaşı da bir dönem dünyanın en meşhur hakemleri aralarında olan meşhur İngiliz hakem Howard Webb’dir ve oda eski polistir.

2017-2018 sezonundan itibaren Alman birinci ligi Bundesliga’nın hakem kadrosunda yerini aldı.

Bibiana Steinhaus, 2017 Eylül’ünde Bundesliga 3. Haftasında Hertha Berlin ile Werder Bremen arasındaki maçı yönetmiştir.

17 Şubat 2019 tarihinde Almanya‘da oynanan Bayern Münih – Augsburg maçını Bibiana Steinhaus yönettiği için İran Televizyonu naklen yayından vazgeçtiğini duyurdu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu