Dünya

Bilim insanları şaşkın! Koronavirüsün, çare edilen 51 kişinin hücrelerinde gizlendiği ortaya çıktı

Bilim insanları şaşkın! Koronavirüsün, çare edilen 51 kişinin hücrelerinde gizlendiği ortaya çıktı

Çin’de ortaya çıktıktan sonra dünyayı etkisi altına bölge yeni tip koronavirüs ile mücadelede başarılı bir işlem geçiren Güney Kore’de bilim insanlarını şaşırtıcı bir gelişme yaşandı. Güney Kore’de yeni müşteri koronavirüse (Kovid-19) yakalanan ve çare görüp iyileştikten sonra taburcu edilen 51 kişinin her tarafta koronavirüse yakalandığı açıklandı. Güney Koreli sağlık durumu otoriteleri, ölümcül virüsün hücrelerde gizlenip her tarafta faal olduğunu dile getirdi.

“VİRÜS HÜCREDE GİZLENDİ VE HER YERDE AKTİF AYLA GELDİ”

Güney Kore merkezli Yonhap Haber Ajansı’nda yer alan habere kadar; ülkede virüsün merkezi olan Daegu kentinde daha önce karantinaya alınan ve tedavileri tamamlandıktan sonradan evlerine dönen 51 kişide bitmiş koronavirüs tespit edildi. Kore Hastalık Teftiş ve Önleme Merkezleri (KCDC) Genel Sekreteri Jung Eun-kyeong, hastalığa yakalanan bu şahısların tekrar enfekte olmadığını, virüsün vücudun hücrelerinde gizlenerek her yerde etkin ayla geldiğini düşündüklerini açıkladı.

GÜNEY KORE’DE SON DURUM

Öte yanlamasına Güney Kore’de yeni tip koronavirüsteki vaka sayısı 10 bin 331’e yükselirken; toplam hayatını kaybedenlerin sayısı ise 198’e ulaştı. 6 bin 694 kişinin salgından kurtularak sağlığına kavuştuğu salgında, 55 vakanın durumunun kritik olduğu belirtildi.

Bilim insanları şaşkın! Koronavirüsün, tedavi edilen 51 kişinin hücrelerinde gizlendiği ortaya çıktı



Sıradaki Haber :  İtalya’dan 4 ülkeye korona virüs testi şartı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu