Ekonomi

‘Biz Bize Yeteriz Türkiyem’ için DeFacto’dan 1 milyon maske

Türkiye, bütün dünyayı aynı zamanlı olarak etkisi altına alan koronavirüs salgınına karşı milletçe mücadelesini sürdürüyor. Bu zorlu süreci dayanışma ruhu içinde atlatmanın önemine inanan DeFacto, ‘Biz Bize Yeteriz Türkiyem’ kampanyasına Sağlık Durumu Bakanlığı’nın belirlediği, uluslararası standartlara yerinde, fazla kullanımlı anti bakteriyel 1 milyon maske ile destek olacağını açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde sağlık durumu çalışanlarının jurnal ihtiyaçlarını karşılamak için giyim seti dağıtımına başlayan şirket, acilen de salgının yayılmasını önlemede yaşamsal tartma içeren anti bakteriyel maske üretimine başladı. DeFacto fabrikalarında milletlerarası standartlara uygun şekilde üretilecek 1 milyon adet her yerde kullanımlı anti bakteriyel maske, bedava olarak Sağlık Bakanlığı’na iletilecek. Maskeler Sağlık Bakanlığı ve Ulaştırma Altyapılar Bakanlığı’nın koordinasyonunda 20-65 yaş arası vatandaşlara dağıtılacak.
DeFacto, sıhhat çalışanlarının günlük ihtiyaçlarını karşılamak için hastanelere giyim seti dağıtımına başlamıştı. Bu kapsamda Başakşehir Devlet Hastanesi, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Küçükçekmece Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne toplam 3 bin adet ürün seti gönderildi. Ürün setleri her gün İstanbul genelindeki 500’den artı afiyet çalışanına ulaştırılıyor.

Online kanallar için istihdamını artırdı
Salgının dağılma hızı ‘sosyal izolasyon’ ile düşürülmeye çalışılırken ulaşımdan hizmet sektörüne, eğitimden üretimine değin böylece fazla sektörde önlemler arttırıldı. Şirket, müşterilerin, çalışanların, tedarikçilerin ve toplumun bütün kesimlerinin sıhhat ve güvenliğini önceliklendirdi. Mağazalarını geçici süreyle kapatan ve online kanallar üzerinden en üstteki düzeyde hijyenik koşullarda faaliyetlerini sürdüren şirket, Türkiye’nin hesaplı gücüne ve sosyal sağlığına desteklemek için istihdamını eksiltmek yerine arttırdı.

“Üzerimize düşeni yapıyoruz”
Konuyla ilgili açıklamalarda yer alan DeFacto CEO’su İhsan Ateş, “Kovid-19 salgını modern dünyanın ilk kez aleyhinde karşıya kaldığı bir şart. Hiçbir kurum ve ülkenin yakın zamanda böyle bir salgın için tecrübesi olmadığı için uygulayabileceğimiz bir reçete elimizde bulunmuyor. Buna rağmen elimizdeki en büyük dayanak ise dayanışma ruhumuz. Bu süreci omuz omuza vererek her zaman birlikte atlatacağız. Elde edeceğimiz tecrübeler ise geleceğe bırakacağımız en manâlı mirasımız olacak. DeFacto olarak sorumluluklarımızın farkındayız. Çalışanlarımızın güvenlik ve sağlığı için, tüm sahalarımızda azami sıhhat ve emniyet önlemleri aldık. Bütün çalışanlarımızın ücretlerini eksiksiz ödedik. Keza ülkemizin ekonomik potansiyeline inandığımız için istihdamımızı eksiltmek yerine arttırdık. Müşterilerimize, çalışanlarımıza, tedarikçilerimize ve toplumun bütün kesimlerinin, sıhhat ve güvenliği önceliklendirerek katkımızı sürdürdük, sürdürmeye de devam edeceğiz. Bütün gücümüz ve kararlılığımızla, elimizden gelen desteği vererek, dinç ve parlak günlere ulaşacağımıza inancımız tam. giderken fedakar bir şekilde görevlerini yapan tüm sıhhat çalışanlarına bir kere daha teşekkür etmek istiyorum.” dedi.

Sıradaki Haber :  Sürücülerin Yağdonduran kabusu sona erecek

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu