Biyografi

Boran Kuzum

Boran Kuzum Biyografisi

Vatanım Sensin” dizisinde Vasili’nin oğlu Leon karakterini canlandırdı.

Boran Kuzum, 1 Ekim 1992 tarihinde Ankara’da doğmuştur. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümü Tiyatro Asıl Sanat Dalı Oyunculuk Bölümünden mezun oldu.

Boran Kuzum, tiyatro, reklam ve kısa filmlerde yer aldıktan sonra 2015 yılında senaryosunu Nazan Kesal ile Berkun Oya’nın yazdığı, yönetmenliğini Mehmet Ada Öztekin’in yaptığı “Analar ve Anneler” adlı dizide oyunculuğa başlarken, Sinem Kobal, Hazar Ergüçlü, Binnur Kaya, Okan Yalabık, Nazan Kesal, Ulaş Tuna Astepe, Metin Akdülger, Burak Tamdoğan, Öner Erkan, Kıvanç Kasabalı, Bestemsu Özdemir ile beraber oynadı.

2015 yılında yapımcı Timur Savcı’nın yapımcılığını üstlendiği, ‘Kösem Sultan’ dizisinde; Kösem SultanBeren Saat canlandırdı. Dizide Ekin Koç‘un canlandırdığı I. Ahmet‘in eşi olacak olan Kösem Sultan’ın çocukluğunu ve gençliğini Yunan oyuncu Anastasia Thsilimpou 9 bölüm canlandırdı. 18 Kasım 2016 tarihinde başlayan ikinci sezonunda ise birince bölümde görünüp diziden ayrılmış olup Kösem Sultan‘ın ihtiyarlık halini ise Nurgül Yeşilçay canlandırmaya devam etti. Tülin Itina I. Ahmet‘in annesi Handan Sultan‘ı canlandırdı. Boran Kuzum da I. Mustafa’yı canlandırmıştır.

Boran Kuzum, 2017 yılında Anton Çehov’un yazdığı tiyatro oyunu “Martı”da Ecem Uzun, Fırat Tanış, ve Gonca Vuslateri ilk kez elde etmek üzere, Serdar Orçin, Sevil Akı, Şerif Erol, Yasin Bardakçı ve Cem Cücenoğlu’dan oluşan bir kodro ile tiyatro sahnelerinde oynadı.

Boran Kuzum , 2016 – 2018 yıllarında yönetmenliğini Burak Arlıel ve Taylan Biraderler’in yaptığı “Vatanım Sensin” dizisinde Vasili’nin oğlu Leon karakterini canlandırırken Bergüzar Gökçe Korel, Halit Ergenç, Övünç Saylak, Şebnem Hassanisoughi, Senan Kara, Ebedi Davrak, Kubilay Aka, Miray Daner, Pınar Deniz, Celile Toyon, Fatih Artman, Okan Yalabık ile birlikte rol aldı.

Sıradaki Haber :  Boris Vasilievich Spassky

2017 yılında yönetmenliğini Övünç Meşhur’nün yaptığı “Açıkgöz Recai” aflı sinema filminde Kenan İmirzalıoğlu, Haluk Bilginer, Meryem Uzerli, Serkan Belirgin, Musa Uzunlar, Hakan Boyav, Cem Cücenoğlu, Kenan Ece, Eser Eyüboğlu, Ushan Çakır, Günay Karacaoğlu, Selim Bayraktar, Fatih Artman ile beraber rol aldı.

2018 yılında yönetmenliğini Hilal Saral‘ın yaptığı, senaryosunu Melek Gençoğlu‘nun yazdığı “Şahin Tepesi” adlı dizide Zerrin Tekindor, Ebru Özkan, Murat Aygen, Boran Kuzum, Aybüke Pusat, Esra Dermancıoğlu, Kaan Taşaner, Leyla Tanlar ve Mustafa Mert Koç ile birlikte rol aldı.

Rol Aldığı Tiyatro Oyunları :
2017 – Martı : Anton Çehov – Pürtelaş Tiyatro

Filmleri ve Dizileri :
Oyuncu :
2020 – Mesti Aşk (Sinema Filmi)
2019 – Biz Böyleyiz (Emrah) (Sinema Filmi)
2019 – Hakan: Muhafız (Okhan) (TV Dizisi)
2018 – Şahin Tepesi (Efe Akdora)(TV Dizisi)
2017 – Açıkgöz Recai (Cüneyt)(Sinema Filmi)
2016 – 2018 – Vatanım Sensin (Vasili’nin oğlu Leonidas Papadopoulos) (TV Dizisi)
2015 – Müthiş Asır: Kösem (I. Mustafa) (TV Dizisi)
2015 – Analar ve Anneler (Suat) (TV Dizisi)
2014 – Bir Adam Yaratmak (Gazeteci) (Kısa film)
2012 – Aşka Dokunmak (Hakan) (Kısa film)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu