Biyografi

Brandon Lee

Brandon Lee Biyografisi

Brandon Bruce Lee, 1965 doğumlu Amerikalı aktör. Dünyaca ünlü Uzaktan Doğu sporları ustası Bruce Lee’nin oğlu olan oyuncu, “The Crow” adlı filmin çekimleri sırasında bir kaza sonucu hayatını kaybetti. Bu olay oyuncuya geç bir şan getirdi.
Brandon Lee, 31 Mart 1965’te California’da, Bruce Lee ile Alman eşi Linda Emery’nin ilk çocuğu olarak dünyaya geldi. Tam adı Brandon Bruce Lee’dir. Brandon 6 yaşına geldiğinde Lee ailesi Çin’e geri dönme kararı aldı. Lee, 8 yaşına dek Hong Kong’da büyüdü. Baba Bruce Lee’nin ani ölümü ardından Brandon Lee, annesi Linda Emery ve kız kardeşi Shanon Lee ile birlikte yeniden Amerika’ya döndü. Boston’da sanat eğitimi veren Emerson Collage’a artan bir şekilde babası gibi Uzak Doğu sporları ve drama üzerinde çalıştı. Okulu bitirdikten sonra New York’a taşındı ve burada “Lee Strasberg Academy“de oyunculuk dersleri almaya devam etti.

Film kariyerine 1986’da bir Hong Kong yapımı olan “Legacy of Rage” ile başladı. Bu filmden sonradan sırasıyla “Kung Fu: The Movie“, “Kung Fu: The Next Generation” isimli televizyon dizilerinde oynadı. Diğer çoğu televizyon dizisinde irili ufaklı rolleri oldu. 1988’de Güney Afrika’da çekilen düşük bütçeli “Laser Mission“, 1991’de ise başrolünü Dolph Lundgren ile paylaştığı “Showdown in Little Tokyo” filmlerinde oynadı.

1991 yılında 20th Century Fox şirketi ile 3 filmlik bir anlaşma imzaladı. Anlaşmanın ilk filmi “Rapid Fire“da başrolü üstlendi. İkinci filmi ise, Lee’nin kariyerinin en üstteki noktası olarak kabul edilen, ünlü karikatür serisinden uyarlanan The Crow oldu. Bu bununla beraber Lee’nin son filmiydi.

Sıradaki Haber :  Buhurizade Mustafa Itri

Çekimlerin 52. gününde, Lee’nin oynadığı karakterin vurularak öldürüldüğü sahnenin çekimleri vardı. Aktör Michael Massee’nin ateşlediği silah kuru sıkı olması gerekirken gerçek mermi ile doldurulmuştu. Lee kameralar önünde karın bölgesinden vurularak ciddi şekilde yaralandı. Hastaneye kaldırılan Lee kurtarılamadı ve 31 Mart 1993 tarihinde, 28. yaşgününde hayata gözlerini yumdu.Seattle’da babasının yanında gömüldü. Bu kazadan daha sonra Amerika’da film setlerinde ateşli silahların kullanımı ile ilgili, halen geçerliliğini korumakta olan, geniş bir kararname hazırlandı. Lee’nin vurulduğu sahne filmde kullanılmadı ve değil edildi. Filmin çekimlerine yardımcı oyuncu kullanılarak devam edildi. Dublörün suratının görüldüğü kısımlara daha sonra özel efektler kullanılarak Brandon’un suratı monte edildi. Film, Mayıs 1994’te gösterime girdi ve Lee’ye geç kalmış bir şan getirdi.

Ölümünden 7 sene sonradan tamamlanan, “Rapid Fire” filminin tanıtımı için İsveç’te bulunduğu tarihte çekilmekte olan ve arka planda bir an için gözüktüğü, “Sex, Logner & Videovåld” filmi de oyuncunun resmi olarak rol aldığı son film olarak bilinmekte.

Lee’nin 20th Century Fox ile yapılmış 3 filmlik anlaşmanın üçüncü filmi “Simon Says” idi. Oysa oyuncunun ani ölümü sonrasında proje yarıda kaldı. sonra bu senaryo, başrolünde Bruce Willis’in oynadığı “die-hard” serisinin üçüncü filminde kullanıldı.

Brandon Lee’nin ölümü, arkasında çoğu söylenti bıraktı. Bir Takım hayranları Brandon’un “tıpkı babası gibi” bir cinayete kurban gittiğini, kimileri ise silahtaki mermiyi aslı ile kendisinin değiştirerek intihar ettiğini öne sürdü.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu