Dünya

Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro, Covid-19 önlemlerine karşı düzenlenen protestoya katıldı

Korona virüsü ciddiye almayan ve “ufak bir grip” olduğunu açıklayan Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, başkent Brasilia’da korona virüs nedeniyle eyalet valileri göre uygulanan karantinanın kaldırılmasını talep eden protestocular tarafından düzenlenen gösteriye katıldı. Sosyal uzaklık kuralını bir kere daha çiğneyen Devlet Başkanı Bolsonaro, katıldığı gösteride maske takmazken sık sık öksürdü.

Askeri müdahale çağrısı

Orduyu korona virüs pandemisine karşısında alınan önlemlere karşı müdahale etmeye çağıran yaklaşık 600 protestocu, Ordu Karargahının önünde toplanarak ülkede karantina önlemlerine yardım veren Brezilya Milli Kongresi’ne askeri müdahale talebinde bulundu. Bir aracın üzerinden göstericilere hitap eden Bolsonaro, “Ben buradayım çünkü sana inanıyorum. Sen de Brezilya’ya inandığın için buradasın” ifadelerini kullandı.
“Ülken için savaşmalısın” diyen Bolsonaro, “Demokrasiyi ve bizim için en kıymetli olanı, özgürlüğümüzü garanti edebilmemiz için gerekli olanı yerine getirmek için başkanınıza güvenin” şeklinde konuştu.

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, salgınla çaba için halka “evde kal” çağrısı yapan Sağlık Durumu Bakanı Luiz Henrique Mandetta’yı da görevden almıştı.

Yüksek Duruşma Yargıcı Luis Roberto Barroso ise sosyal ağ hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada protestocuları eleştirerek, “30 takvim demokrasiden sonra askeri rejimin geri dönüşü için gösteriler bakmak korkutucu” ifadelerini kullandı.

öte taraftan Brezilya’da korona virüs sebebiyle 2 bin 462 kişi hayatını kaybederken ülke genelinde 38 bin 654 virüs vakası bulunuyor.

Sıradaki Haber :  Afrin'de patlama

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu