Dünya

Brezilya’nın en büyük kenti Sao Paulo’da sağlık sistemi çökmek üzere

Brezilya’nın 12 milyonluk popülasyonuyla en büyük şehri olan Sao Paulo’nun Belediye Başkanı Bruno Covas, korona virüs salgını sebebiyle şehirdeki sıhhat sisteminin çökmek üzere olduğunu söyledi. Şehirdeki kamu sağlık kurumuların yüzde 90 doluluk oranına eriştiğini ifade eden Covas, sağlık kurumuların 2 hafta içinde tamamen dolabileceğini belirtti. Covas, sağlık kurumulardaki doluluğu önlemek emeliyle sert karantina temkinleri alınması mevzusunda yetkililer ile görüştüğünü belirtti.

Bugüne kadar 3 bin vefatın kayıtlara geçtiği Sao Paulo, salgınından en çok etkilenen şehirlerden biri oldu. Brezilya Sıhhat Bakanlığı tarafından yapılan söylemede, son 24 saatte 7 bin 938 yeni korona virüs olayının daha tespit edildiği ülkedeki toplam hadise rakamının 241 bin 80’e eriştiği ifade edildi. Son bir günde 485 vefatın yaşandığı ülkede toplam ölü rakamı 16 bin 118’e yükseldi.

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, salgına müteveccih aldığı tutum sebebiyle tepki almıştı. Bolsonaro, ekonomiye hasar vereceği mazeretiyle salgına karşı alınan ihtiyatlara karşı çıkıyor.

Sıradaki Haber :  Malatya’da maske takma zorunluluğu başladı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu