Biyografi

Brian Molko

Brian Molko Biyografisi

Brian Molko, 1972 Belçika doğumlu, indie/rock grubu Placebo’nun solist ve gitaristi. Molko’nun biseksüel, Olsdal’ın homoseksüel ve Hewitt’in heteroseksüel oluşu, bilhassa grubun ilk çıktığı yıllarda cinsel kimliklerinin çoğunlukla konuşulmasına yol açmıştır.
Brian Molko, 10 Aralık 1972 tarihinde Belçika’nın Brüksel kentinde, uluslararası bankacı olan Amerikalı bir baba ile epeyce dindar bir Hıristiyan olan İskoç ve İngiliz asıllı bir annenin ikinci oğulları olarak dünyaya geldi. Molko’nun kendisinden on yaş büyük ağabeyi ise evi terk etti.

Molko babasının kariyeri yüzünden Lübnan, Lüksemburg, Liberya ve Belçika gibi birçok bambaşka yer dolaştı. Babası Brian’ın kendisi gibi bankacı olmasını isterken annesi onun bir rahip olmasından yanaydı.

Brian Molko Lüksemburg’daki bir Amerikan okulunda, bas gitarist Stefan Olsdal ile birlikte eğitim aldı ama ikili Londra’da gayesizce karşılaştıkları güne kadar hiç konuşmamışlardı. Brian ailesinin eğitimsel, ruhsal ve dinsel baskısına maruz kaldı ve bu yüzden demin 13 yaşında sigara içmeye başladı, tırnaklarını boyadı, makyaj yaptı ve bir dönem uyuşturucu kullandı; içine kapanık ve yalnız bir çocukluk yaşadı ve ergenliğinin son yıllarında cinsel kimlğiştirdi.

Ekim 1990‘da, 17 yaşındayken Londra’ya yerleşen ve Goldsmiths College’da oyunculuk eğitimi almaya başlayan Brian Molko’nun Olsdal’la karşılaşmaları ve benzer gece müzik yapmaya karar vermeleri ile Placebo’nun temelleri atılmış oldu. Astray Heart adlı bir grup kuran ikili davulcu olarak ilk kez Robert Schultzberg‘i aldılar. Kısa bir süre sonradan Schultzberg’in yerine Steve Hewitt‘in geçmesiyle Placebo bugünkü kadrosuna kavuştu.

1996 yılında Caroline Records’la ilk albüm için uzlaşma yapan grup, Placebo adını taşıyan bu ilk albümdeki Nancy Yükseklik ve Bruise Pristine ile listelerde başarılı bir seyir izledi ve bu sayede U2, Weezer ve Sex Pistols gibi gruplarla turnelere çıktı. Kırılgan ve depresif şarkılar içeren albümleri “Without You I’m Nothing” ile hayran kitlelerini genişleterek listelerde birincil sıralara yükselen Placebo, Cruel Intentions filminde de kullanılan şarkıları “Every You Every Me” ile oldukça popüler hale geldi. Ayrıca Todd Hayes‘ın glam rock temalı filmi Velvet Goldmine’da Flaming Creatures adlı bir grubu canlandırarak birincil sinema deneyimlerini yaşadılar.

Sıradaki Haber :  Berrak Tüzünataç

Üçüncü stüdyo albümleri 2000 tarihli Black Market Music ile ilk kez politik şarkı sözleri yazan Placebo’nun diğer albümleri ise: Sleeping with Ghost(2003), birleştirme bir albüm olan Once More With Feeling: Singles 19962004, ve Meds(2006).

Ayrıca Brian Molko diğer gruplarla da çalışarak: Alpinestars albümü White Noise’da Carbon Kid, Trash Palace albümü Poisitions da Metric System ve Je t’aime, Moi Non Plus, Jane Birkin albümü Rendez-Vous da Smile parçalarında ve son olarak Timo Maas’ın Pictures albümünde 3 parçaya vokal yaptı.

Sarı renkten dehşet eden, uçma korkusu olan, Simpsons, South Park ve Star Trek’i izlemeyi seven, kızdıklarına Fransızca küfreden, Bloody Mary içmeyi ve Hint yemeklerini tercih eden, saçlarının başlıca rengi açık kahverengi olan, Brian Molko’nun Bitch, Tattoo, Godışında çalabildiği öteki enstrümanlar ise piyano, saksafon, bateri ve bas gitar.

Brian Molko 2005 yılının sonunda iki ayrı duyguyu ansızın ilk olarak yaşadı. Bunlardan ilki monogami ikincisi ise babalıktı. Fotoğrafçı sevgilisi Helena Berg ile olan uzun beraberliği ve çiftin Cody ismindeki bebeklerinin dünyaya gelişi Brian’a bu iki deneyimi aniden yaşattı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu