Gündem

Bu hastanede ilk vakanın geldiği günden sonra geçen 1 aylık süreçte 300 kişi taburcu edildi

Çin’in Wuhan kentinde çıkan ve kısa sürede bütün dünyayı etkisi altına bölge korona virüs ile uğraş Türkiye’de de devam ediyor. Erzurum’daki pandemi hastanelerinden biri olan Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesinde de virüsle çaba bütün hızıyla sürüyor. Şuana kadar 300 hastanın tedavi edilerek taburcu edildiği hastanede 4’ü yoğun bakımda olmak üzere toplam 21 pozitif vakanın tedavisi ise devam ediyor.
Hastanenin bir takım katları korona virüs tanısı alanların tedavisi için ayrılırken, deneme sonucu artı meydana çıkan hastaların tedavilerine hastalığın belirtilerinin yoğunluğuna ve sağlık durumuna kadar hastanede ya da evde devam edilmesi kararı alınıyor.

Doktorlarca hastanede çare görmesi uygun görülen hastaların yatışı yapılarak korona virüs tanısı alanların odalarının bulunduğu katların serviste tedavilerine başlanıyor. Tedavi yapılan kliniklerde personellerin bütün koruyucu elbiselerle çalıştığı görülürken, hastanede hekim ve hemşireler hastalarla özenle ilgileniyor.

“Virüsün göründüğü ilk gün bir komite oluşturduk”

Tedavi süreciyle ilgili açıklamalarda bulunan Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Fuat Gündoğdu, “Bizler Atatürk Üniversitesi olarak virüsün göründüğü ilk gün bir kurul oluşturduk. Komisyonumuz çok çabuk bir şekilde çalışmalara başladı. Kendi alanında yetkin hocalarımızı komisyona dahil ettik. Hastane içerisinde hastalarımızı minimal mobilizason etmek amacıyla birkaç servisin ve yoğun bakımın yerini değiştirerek işe başladık. Hastalarımızın acil servisten hastaneye girişi veya dışarıdan en kısa nasıl servise en süratli nasıl ulaştırırız düşüncesi ile yola çıktık. Boşalttığımız yerlere bu hastalarımızı yerleştirdik. Personelimizde ciddi bir anlamda düzenleme yapmamız gerekti. Hem hekimlerimizi, ayrıca hemşirelerimizi ayrı bir mesaiye tuttuk. Covid için çalışan personellerimizi takımlara ayırarak hepsini dinlendire dinlendire çalıştırmaya karar verdik” dedi.

“Takriben 300 hastamızı hastanemizde tedavi edip taburcu ettik, şu lahza 21 vakamızın tedavisi devam ediyor”

Sıradaki Haber :  Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, AB’yi eleştirdi

Şuana kadar geçen 1 aylık süreçte 300 hastayı taburcu ettiklerini açıklayan Gündoğdu, “Bugüne kadar bize bin 400 hasta Covid belirtileri ile geldi. Bu hastalarımızdan 52 tanesi artı olgu olarak hastanemizde çare altına alındı. Şuan hastanemizde 21 tane artı vakamızın tedavisine devam ediliyor. Hem mümkün ya da güvenilmez hastalarımızı da hastanemizde yatırıyoruz. 80 tane kararsız hastamız şuan hastanemizde yatmakta. Yoğun bakımda 4 tane hastamız bulunuyor bunlardan bir tanesine solunum cihazına yan. başkaca fakat diğer hastalarımızın genel durumları iyi diyebiliriz. Takriben 300 hastamızı hastanemizde çare edip taburcu ettik” açıklamalarında bulundu.

“Son bir haftada önceki haftalara tarafından vakaların çoğalma hızı azaldı”

Son 1 haftada vakaların büyüme hızının azaldığını kaydeden Gündoğdu, “İlk tanıyı 20 Mart tarihinde koyduk ardından rakam süratli bir şekilde arttı. Lakin şuan gayet iyi gidiyoruz. Sayılarımızı test sayımıza tarafından oranladığımız vakit paralel bir şekilde seyir görüyoruz. Hasta sayımızda her hangi bir artış yani bizi endişeye sokacak bir koşul yok. Bizim hastanemiz 13 kente hitap ediyor. Hastalarımızın bir kısmı çevre illerden geliyorlar. Son bir haftada önceki haftalara tarafından vakaların çoğaltma hızı azaldı. Buda bizi mutlu ediyor” diye konuştu.

Sefa Tetik – Çağrı Korkmaz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu