Dünya

Buenos Aires’te karantina 7 Haziran’a uzatıldı

Korona virüs salgının yeni merkez üssü olan Güney Amerika’da salgın tesirini çoğaldırmaya devam ediyor. Güney Amerika ülkelerinden Arjantin’in başşehri Buenos Aires’te korona virüs salgını ile gayret kapsamında uygulanan karantina önlemleri 7 Haziran’a kadar uzatıldı. Arjantin Başbakanı Alberto Fernandez, yaptığı söylemede başşehir Buenos Aires ile öteki bölgeler arasındaki trafik hakimiyetlerinin sıkılaştırılacağını dile getirdi.

Başbakan, başşehrin kalabalık semtlerinde ise toplu taşımanın askıya alınacağını ifade ederken, “Herkese kaidelere uyduğu için teşekkür ediyorum, salgına karşı iyi işler yapıyoruz fakat daha yapılması gereken çok şey var” dedi.

Öte yandan Arjantin’de 20 Mart’tan bu yana ülke genelinde salgın sebebi ile karantina uygulanırken, bir hayli bölgede karantina bugün sona erdi. Ülkede salgına karşı sert ihtiyatlar alınırken, ticari uçuşlar dahil tüm uçuşlar 1 Eylül’e kadar askıya alındı.

Arjantin’de toplam korona virüs hadise rakamı 11 bin 353’e, yaşamını kaybedenlerin rakamı ise 445’e yükseldi. Ülkede dün 704 hadise ile rekor çoğalış yaşandı.

Sıradaki Haber :  Yüzde 60 görme engelli Halid YKS’de Türkiye birincisi oldu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu