Biyografi

Bülent Eczacıbaşı

Bülent Eczacıbaşı Biyografisi

Ezacıbaşı Holding’in yönetim kurulu başkanı, iş adamı.
Bülent Eczacıbaşı 1949’da İstanbul’da doğdu. İstanbul Alman Lisesi’ni bitirdikten daha sonra yüksek öğrenimini Londra Üniversitesi kimya mühendisliğinde sürdüren Eczacıbaşı, ABD’de Massachusetts Institute of Technology’den kimya mühendisliği dalında master derecesi aldı.

Bülent Eczacıbaşı, çocukken önce itfaiyeci edinmek istemiş daha sonra inci avcılığına merak sarmış, Alman Lisesi’nde anekdot ortalamasında yüzyılın rekorunu kırmış.

Alıştırma yaşamına Eczacıbaşı Holding’de 1974’de başlayan Bülent Eczacıbaşı, Eczacıbaşı Topluluğu kuruluşlarında çeşitli idare görevlerinde bulundu. 1991-93 yıllarında TÜSİAD (Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği) idare heyeti başkanlığını, 1997-2001 yıllarında Yüksek İstişare Konseyi başkanlığını, 1993-97 yıllarında ise TESEV (Türkiye Idareli ve Sosyal Etüdler Vakfı) kurucu idare heyeti başkanlığını yaptı ve 2003 ‘de TÜSİAD Onursal Başkanı seçildi.

Halen Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı olan Bülent Eczacıb İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası Idare Heyeti Başkanlığı yaptı.

Lafarge ve Capital International Inc. Milletlerarası Danışma kurulları üyeliği, Türk Pirelli ve Türk Siemens A.Ş. Idare Heyeti başkanlığı görevlerini de yaptı.

TÜSİAD’ın Onursal Başkanı, İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası’nın Onursal Başkanı, İstanbul Çağdaş Sanat Müzesi’ni bünyesinde bulunduran İstanbul Modern Sanat Vakfı’nın Mütevelli Heyeti Başkanı, İKSV (İstanbul Kültür Sanat Vakfı) Yönetim Kurulu Başkanı ve Avrupa Sanayicileri Dairesel Masası (ERT- European Round Table of Industrialists) üyesidir.

Eczacıbaşı keza, TESEV Yüksek Danışma Kurulu’nda, Harvard Kennedy School Danışma Kurulu’nda ve Akbank Milletlerarası Danışma Kurulu’nda yer alıyor.

İngilizce ve Almanca haberdar olan Bülent Eczacıbaşı, Oya Eczacıbaşı (d.1959) ile 25 Aralık 1980 tarihinde evlendi ve Emre (d.1985) adında bir oğlu, Esra (d.1990) adında bir kızı vardır.

Sıradaki Haber :  Behiç Ak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu