Biyografi

Bülent Korkmaz

Bülent Korkmaz Biyografisi

Galatasaray ve Türk Milli Takımı’nın unutulmaz oyuncusu.
NevinOsman Korkmaz çiftinin üç erkek kardeşinden biri olan Bülent Korkmaz, 24 Kasım 1968 tarihinde istanbul’da doğdu.

Çocukluk yılları Fatih, Edirnekapı‘da geçiren Korkmaz, ilkokulu bugünkü Vefa Stadı‘nın ardındaki bulunan Hattat Rakım İlkokul‘unda bitirdi. O yıllarda zeka futbola ilgisi, boş vakitleri top oynayarak geçirmesiyle kendini belli ediyordu.

İlkokul sonrası ailesi Florya‘ya taşındı. Yeni evleri Galatasaray Futbol Kulübü‘nün bugünkü tesislerinin karşısındaydı. Bir gün evinin yakınlarında top oynarken, Galatasaray altyapısından Salih Bulgurlu ve Ahmet Keskinkılıç kadar farkedilip, altyapıya kazandırıldığında hemen şimdi 11 yaşındaydı. O günler için daha sonra şöyle diyecekti:

tirnak-sol.gifspacer.giftirnak-sag.gif Galatasaray formasını bir gün giyeceğim diyordum. Lakin daha 11 yaşında giyeceğimi rüyamda görsem inanamazdım. Bir gün bana “Seni Galatasaray’a alalım, gelir misin” dediler… İşte o lahza Galatasaray maceram başladı. O gece sabaha dek uyuyamadım, 11-12 yaşımda renklerine gönül verdiğim takımın futbolcusu olacaktım. Ertesi günü iple çektim. Tuttuğum takımın, her gün uzakta baktığım Galatasaray kulübünün içindeydim bundan böyle.

Altyapıda oynarken Şenlikköy Orta Okulunu bitirdi. O dönem kadrosunda yer aldığı, Ahmet Keskinkılıç yönetimindeki minikler takımı Yıldızlar İstanbul şampiyonu oldu. 14 yaşında Bülent Ünder göre, 14-16 yaş “Gençler Takımı“na alındı. Futbol hayatında basamakları takılmadan çıkmasının en büyük sebebi, sahip olduğu açgözlülük ve heyecandı.

Gençler takımında oynadığı dönemde 2. şampiyonluğunu yaşadı: “Gençler Türkiye şampiyonluğu“. Gençler takımının ardından girdiği paf takımıyla “U21 Türkiye şampiyonluğu“nu kazandı. O dönemi şöyle anlatıyor:

tirnak-sol.gifspacer.giftirnak-sag.gifBülent Ünder Hoca’mdan çok şey öğrendim. U21 Türkiye şampiyonu olduk. O sırada genç takım ve u21 (PAF ekip) ile, acemi ligde, 3.ligde sürekli maç yapıyordum. Haftanın üç günü öbür kategorilerde Galatasaray forması aşağıda oynuyordum.

Sıradaki Haber :  Prof.Dr.Mehmet Çilingiroğlu

Genç takımlar “Türkiye Şampiyonluğu“nun gerisinde, Bülent Korkmaz, İhsan, Hüseyin ve Tugay‘la birlikte Bülent Ünder göre A ekip‘a gönderildi. Derwall ve Mustafa Denizli döneminde A takım ile idmanlara çıkmaya ve forma giymeye başladı. Lig maçlarının yanı sıra bir fazla Avrupa Kupası maçlarında da forma giyme şansı buluyordu. Sahip olduğu açgözlülük, Bülent Korkmaz’ın Galatasaray’daki yerini her geçen gün sağlamlaştırıyordu.

Bülent Korkmaz ve eşi Banu Korkmaz'ın nikah töreni.

A takımına girmiş olmanın mutluluğunu yaşadığı dönemde eşi Banu ile tanıştı. Profesyonel olarak antlaşma imzaladıktan 2 yıl sonra, 22 yaşında evlendi. Evliliğinin 4. senesinde birincil çocukları Selen, 9. senesinde ise ikinci çocukları Ezgi dünyaya geldi.

tirnak-sol.gifspacer.giftirnak-sag.gif A takımın çiçeği burnunda futbolcusuyken bir aile ortamında eşim Banu ile tanıştım. Şimşek aşkı bu olsa gerekti. Bir yanda futbol aşkı ve bir yanda ömür boyu sürecek bir evliliğin kıvılcımlarının atıldığı bir aşk.

Futbol hayatı nedeniyle bıraktığı eğitimine devam etme kararı alarak, Pertevniyal Lisesi gece bölümüne başladı. 2. sınıfda idmanlar ve maçların yoğunluğu sebebiyle liseyi dışardan son vermek zorunda kalan Bülent Korkmaz, diplomasını Bakırköy Lisesinden aldı.

Futbol hayatını, başladığı gibi, 22 yıl forma giydiği “Yurt içinden ve dışından bir fazla aktarma teklifi almama karşın asla ve asla Galatasaray’dan ayrılmayı düşünmedim.” dediği Galatasaray’da noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu