Biyografi

Bülent Yıldırım

Bülent Şimşek Biyografisi

Bülent Yıldırım, 1 Mart 1972 Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde doğmuştur. Sporla reel anlamda 11 yaşında tanıştı. Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün “Atletizm” ve “Futbol” dallarında açtığı Yaz Spor Okulu’na katıldı. Ortaokul ve lisede “atletizm” ve “futbol” takımlarında yer aldı.
1986 – 1989 yılları arasında Talas Belediyespor’da (o zamanki adı Yenidoğanspor) lisanslı olarak “futbol”, “voleybol” ve “hentbol” takımlarında oynadı. Genç takımda kaptan ve oyun kurucudur. A takımda defansta atama yapar ve amatör kümede 4 sezon futbol oynar. Hakemliğe başladığı döneme değin da üniversitenin fakülte takımında da oynamayı sürdürdü.

1990 yılındaki ÖSS imtihanında Kayseri birincisi oldu. Bülent Şimşek, (ODDÜ) Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin Siyaset Bilimi ve Halk Yönetimi Bölümü’ne girerek 1994 yılında mezun oldu. Mezun olduktan daha sonra Dış Ticaret Müsteşarlığı’nda göreve başladı. Denetleme Kurulu Başkan Yardımcısı görevine dek yükseldi. Çalıştığı kurum, Türkiye’deki bütün ihracatçı ve ithalatçı firmaları denetler.

Ankara Üniversitesi, Avrupa Topluluğu Araştırma ve Kullanım Merkezi’nden (ATAUM), “Avrupa Birliği Milletlerarası İlişkiler Uzmanlığı sertifikasını da alır.

Mayıs 1994’te ODTÜ’de açılan hakem kursuna katıldı. Başlangıçta yalnızca kuralları öğrenmek ve bilinçli bir izleyici olmayı hedefliyerek kursa dışarı giden Bülkokartlı bir hakem.

Türkiye süper ligdeki kariyerine 2003-2004 sezonu 4. haftasındaki Elazığspor-Adanaspor maçı ile başladı. 20 Haziran 2011 tarihine değin Türkiye profesyonel liglerinde 298 maçta tahsis aldı.

Fenerbahçe taraftarı olduğu söylenen Hakem Bülent Yıldırım, 1 Ocak 2010 tarihinden itibaren FIFA tarafından 2. kategori hakemliğe yükseltildi. UEFA göre üst seviye müsabakalarda görevlendirilmiştir.

2012-2013 Spor Toto Süper Lig Şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası sahibi Fenerbahçe’nin 11 Ağustos 2013 Pazar günü oynayacağı TFF Süper Kupa maçını, FIFA kokartlı hakem Bülent Şimşek yönetecek.

Sıradaki Haber :  Ben Affleck

Bülent Şimşek, 2004 yılında Bilnur hanımla evlendi.

Hakemlik Süreci :
1998’de 3.Lig Hakemi oldu. (C Klasmanı)
2001’de 2.Lig Hakemi oldu. (B Klasmanı)
2002’de 2.Lig A Kategorisi Hakemi oldu. (A Klasmanı)
2003’te Süper Lig Hakemi oldu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu