Biyografi

Bünyamin Sürmeli

Bünyamin Sürmeli Biyografisi

Meteoroloji mühendisi, Hava durumu sunucusu

Nam-ı diğer ‘havayı koklayan adam

Bünyamin Sürmeli, 1975 yılında istanbul’da doğmuştur. Aslen Gazianteplidir. Bir abisi, iki kız kardeşi vardır. İstanbul Teknik Üniversitesi, Meteoroloji Mühendisliği bölümünden 2000 yılında mezun oldu.

Bünyamin Sürmeli, daha Metencisi iken 1997 yılından itibaren amatör olarak hava tahmini ile uğraşmaya başladı. Bir gün tesadüfen radyolarda program yapan Kadir Çöpdemir ve Jozi Zalma (Boşboğaz) ile tanışmasıyla Radyo Klas ve Number One FM’de canlı telefon bağlantısıyla hava durumu sunmaya başladı.

Bünyamin Sürmeli, Gereksiz ile program yaptığı günlerden birinde kar bekleniyor ama bir türlü yağmıyordu. Dışarıda dururken havayı kokladı ve “Bak, havada kar kokusu var” dedi Yersiz’ye. O bunu kaçırır mı? “Vay, havayı koklayan adam” diye herkese söyledi. Ve o günden daha sonra “havayı koklayan adam” sıfatı üstüne yapıştı.

Radyolardaki bir takvim telefon bağlantıları neticesinde, CNN TÜRK’deri bir öneri geldi. Daha üniversiteden mezun olmadan CNN Türk’den gelen teklifi değerlendirerlarak profesyonel iş hayatına başladı. İlk yıllar grafikler ve kendi sesiyle hava durumu bülteni hazırlayan Sürmeli, 2001 yılından itibaren programının hem editörü oldu. Haftasonları ekranda haber bülteni içerisinde haftasonu detaylarını vermeye başladı. 2001 yılında ise hava durumu sunmaya başladı.

Bünyamin Sürmeli, AKUT, GEA ve İstanbul Yelken Kulübü gibi kuruluşlara meteoroloji eğitimi vermekte ve Özgürlük Gazetesi’nde ve Yatch Türkiye Dergisi’nde yazarlık yapmaktadır.

Bünyamin Sürmeli, 2008 yılında bir avukat bayan ile evlendi.

Bünyamin Sürmeli, büyük ses getiren Alaska, Arizona, Kenya ve Tanzanya belgeselinin ardından sonra da Azerbaycan ve Gürcistan‘ı anlattığı Güney Kafkasya belgeselini yaptı.

Bünyamin Sürmeli halen CNN Türk‘te hava durumu sunmaya devam ediyor.

Sıradaki Haber :  Berdan Mardini

Tv Programı:
Bünyamin Sürmeli, Alaska’da
Bünyamin Sürmeli’nin Arizona’da
Kenya ve Tanzanya belgeseli
Bünyamin Sürmeli İle Hava Durumu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu