Gündem

Burası Elazığ depremiyle sarsılmıştı, muhteşem doğasıyla cezbediyor

Yakın zamanda zelzelenin atlatıldığı ilçenin hoşluğu yeşile bürünen rengi harikulade tabiatıyla dikkat sürüklerken, korona virüs salgın sebebiyle giriş çıkışların kısıtlanmasından dolayı ziyaretçi ağırlayamıyor.
3 tarafı baraj ve göl sularıyla çevrili Elazığ’da da bahar havası kendini sezdirmeye başladı. Baharla beraber tabiat canlanarak izlemesi sevinç veren harikulade bir atmosfer oluşturdu. Özellikle 24 Ocak’ta alana gelen zelzelenin merkez üssü Sivrice ilçesi ise görsel hoşluk sunan bir görüntüye kavuştu. Etrafında dinlenme kuruluşları, yazlık ve tatil siteleri ile kamp alanları bulunan tektonik Hazar gölünün yanında, Hazar Baba dağının ise altında yer alan Türkiye’nin en şirin ilçelerinden biri olan Sivrice’de her mevsim gibi ilkbahar da da değişik hoşlukları ortaya çıktı. Kışın kayak merkeziyle, yazın sahilleriyle Akdeniz ve Ege’yi aratmayan ilçe baharla beraber ise yeşile bürünerek görsel şölen sunuyor. Zengin florasıyla tabiatın canlandığı ilçede Hazar Baba dağının muhakkak yerlerinde kar olması ise iki mevsimi birden gözler önüne seriyor.

24 Ocak’ta alana gelen 6.8’lik zelzeleyle dikkat sürükleyen Sivrice ilçesinde korona virüs testi pozitif çıkan hadiseler bulunması sebebiyle, Valilik kararıyla giriş çıkışlarda kısıtlama uygulanıyor. Zaruri olmadıkça dışarıdan ziyaretçi alınmayan ilçede ise bir mahalle karantina sürecinde takip ediliyor. Bunun yanı gizeme, valilik havaların ısınması sebebiyle bir çok bireyin ailesiyle geldiği Hazar Gölü sahiline inilmemesi için aldığı kısıtlama kararını da devam ettiriyor.

İlkbaharda ayrı bir renk eğlencesine büründüğünü belirten ilçe soğukkanlılarından Ayhan Türkmen, “Sivrice’de bahar çok hoştur, hele ki ilk bahar daha da hoştur. Sivrice dört mevsimin hoşluklarının yaşandığı ilçemizdir. Zelzeleden sonra yavaş yavaş derlenmeye çalışıyoruz, yeniden de hoşuz. Hazar Gölü’nün maviliği, Hazar Dağı’nın beyazlığı rengarenk zati ilkbahar burada bir başka yaşanır. Her taraf cıvıl cıvıl olur” dedi.

Sıradaki Haber :  Gönüllerde taht kuran işletme sahibi ve çalışanları o apartmandan 'hayatlar' kurtarmış

“Havasıyla, suyuyla Sivrice dört mevsim hoş”

Sivrice ilçesinin her mevsiminin ayrı bir hoşluğu olduğuna dikkat sürükleyen yurttaşlardan Alpay Yabancı ise, “Sivrice ilçemize bahar geldi. Hazar Gölü, Hazar Baba Kayak Merkezi ve Serüven Park ile çok hoş oldu. İlkbahar ile beraber ilçemizde her yer yemyeşil oldu. Havasıyla, suyuyla Sivrice dört mevsim hoş”ifadelerini kullandı.

Salgın sebebiyle natürel hoşluklarından yoksun kaldıklarını aktaran Muhammed Ali Babür ise en kısa zamanda ilçenin hoşluklarını dolaşmayı beklenti etti. Babür, “İlkbahar geldiğinde Sivrice ayrı bir hoş, kış ayında ayrı bir hoş. Sivrice’nin gölü masmavi. Hazar Baba Kayak Merkezi’ne gittiğimizde ilçedeki manzara bütün net bir biçimde gözüküyor. Ama salgın sebebiyle bu yıl çok fazla gidemiyoruz. Sivrice ayrı bir hoş salgın biter, bizler de gidip aynı yerleri görürüz” biçiminde konuştu.

Rıdvan Yeşilırmak – Ahmet Mücahid Kantarcıoğlu
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu