Biyografi

Burhanettin Kocamaz

Burhanettin Kocamaz Biyografisi

1994-2014 yılları arasında Tarsus Belediye Başkanı ve 2014-2019 yılları aralarında ise Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinde bulundu.

Burhanettin Kocamaz, 27 Ocak 1955 tarihinde Mersin‘in Tarsus ilçesine emrindeki Nacarlı’da doğmuştur. Mersin’in Tarsus ilçesinde Cengiz Topel Anadolu Lisesinden mezun oldu. 1972 yılında başladığı Ankara’da Gazi Üniversitesi, Mühendislik Fakültesinden 1977 yılında mezun oldu. 1983 yılında okumaya başladığı Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden de 1985 yılında mazeretinden dolayı ayrıldı.

Burhanettin Kocamaz, 1977-1978 yıllarında İskenderun Demir Çelik Fabrikası Kalite Teftiş Laboratuvarlar Müdürlüğü’nde çalıştı. 1980 öncesi Tarsus Endüstri Iş Lisesi Kimya Bölümü’nde öğretmenlik, askerlik dönüşü de Cengiz Topel Lisesi’nde Kimya öğretmenliği yaptı. daha sonra özel bir dershanede hoca ve ortak olarak 5 yıl çalıştı.

1987 yılında Kocamazlar Tarım Ltd. Şti.’ni kurarak zirai ilaçlar bayii olarak ticarete atıldı. 1992 yılında MHP Tarsus İlçe Teşkilatı yönetimine girdi ve basın sözcüsü oldu.

27 Mart 1994 tarihinde MHP’den Tarsus Belediye Başkanı adayı olarak girdiği seçimleri kazandı. 1999, 2004 ve 2009 seçimlerinde benzer başarıyı göstererek 4 dönem belediye başkanı olarak ödev yaptı.

27 Mart 1994 – 30 Mart 2014 tarihleri aralarında Tarsus Belediye Başkanı olarak tayin yaptı.

Burhanettin Kocamaz Tarihi Kentler Birliği, Türkiye Belediyeler Birliği, Çukurova Belediyeler Birliği kurucu üyesidir. Türkiye Belediyeler Birliği Encümeni’nde aza olarak yönetim kurulunda tayin aldı. bununla birlikte Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nde yönetim kurulu üyeliği, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler, Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) Idare Heyeti’nda da atama yaptı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a, “Karacaoğlan Şiir Akşamları Etkinliği” ve “Türk Dünyasına Yaptığı Katkılar”dan dolayı, Azerbaycan Bakü Devlet Üniversitesi tarafından Fahri Doktora unvanı verildi. Türkiye’deki Tarihi Kentler Birliği gibi manâlı kuruluşlardan, Valilikten, bir takım yerel yönetimlere karşın dergilerden galibiyet ödülü almış, hem Türk Dünyası Kültür ve Sanat Vakfı tarafından Nusret Mayın Gemisi’ni restore ettirip, müze olarak kültürümüze kazandırmasından dolayı “Türk Dünyası Özel Hizmet Ödülü”ne bedel görülmüştür. Kocamaz, hem Kosova Doğruyol Teşkilatı kadar, Türk Dünyasına yaptığı katkılar nedeniyle “Özel Hizmet Ödülü” verilmiştir. Kocamaz keza, Tarsus’la kardeş kent olan Almanya’nın Langen Kenti’nin en büyük ödülü olan “Altın Övünç Nişanı” da almıştır.

Sıradaki Haber :  Prof.Dr.Alpay Azap

Türkiye’deki çoğu kuruluş, dergi ve gazete tarafından Yılın Belediye Başkanı seçilen Burhanettin Kocamaz, bununla beraber edebiyatımızın şiir dalına alaka duyuyor. “Gönlümden Sızıntılar”, “Gönlümden Damlayanlar”, “Gönlümden Dökülenler”, “Gönlümden Akanlar”, “Gönlümden Taşanlar”, “Gönlümü Aşanlar”, “Gönlümden Çağlayanlar”, “Mersin’e Gönül Verdim”, “Gönlümden Esintiler” olmak üzere 9 şiir kitabı vardır.

Burhanettin Kocamaz, 2014 Türkiye lokal seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi‘nden aday olarak Mersin Büyükşehir Belediyesi başkanı seçildi. 4 Aralık 2018 tarihinde Milliyetçi Hareket Partisi‘nden istifa ederek İYİ Parti’ye geçti.

Burhanettin Kocamaz, 1979 yılında Hatice Kocamaz ile evlenmiştir. Rana Demirci, Fatih Kocamaz, Mustafa Kocamaz adlarında 3 çocuğu vardır.

31 Mart 2019 seçimleri için İYİ Parti Mersin Büyükşehir Belediye başkanı olacağı açıklandı, ama listelerin zamanında Yüksek Tercih Kuruluna yetiştirilememesi nedeniyle adaylık başvurusu yapılamadığı açıklandı.

Bulunduğu Siyasi Partiler :
1992 – 2018 – Milliyetçi Hareket Partisi
2018 – ——- – İYİ Parti

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu