Gündem

Bursa’da karantina yurtları tahliye edilmeye devam ediyor

Devletimiz fazla hoş organize olmuş. 3 öğün yemeğimiz olsun hiçbir şeyimiz yetkisiz edilmedi. Hiç canımız sıkılmadı. tek tek bizimle ilgilendiler. Whatsap grubu kurup en ufak bir sıkıntımız olduğunda anında bizimle ilgilendiler. Herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yurt haricen yaşayan 150 Türk vatandaşı, Polanya, Katar ve Belarus’dan 14 gün önce uçakla önce İstanbul’a, gerisinde Bursa’ya getirilerek, Kredi Yurtlar Kurumuna ast yurtlarda karantinaya alınmıştı. Öğrenci yurtlarında 14 gün boyunca sağlık kontrolünden geçirilen ve korona virüs testleri negatif çıkan Türk vatandaşları tahliye edilmeye başladı. Dikte Sultan Öğrenci Yurdunda müşahede süresi dolarak tahliye edilen 150 Türk vatandaşı evlerine gitti.

Valizleriyle birlikte yurttan ayrılan vatandaşlar, sırayla minibüslere binerek ailelerin bulunduğu şehirlere gitmek için harekete geçti. İzmir, Ankara ve İstanbul gibi ayrı şehirlere gitmek için hareket eden minibüsler, polis eskortuyla birlikte yurttan ayrıldı.

Yurttan ayrılanlardan bazıları karantinada geçirdikleri süre içinde kendilerine sunulan hizmet ve yakın ilgiden duydukları memnuniyeti açıklama ederek, “Polanya’dan 14 gün önce gelmiştik. Devletimiz fazla güzel organize olmuş. 3 öğün yemeğimiz vardı. Hiçbir şeyimiz beceriksiz değildi. Hiç canımız sıkılmadı. bir bir bizimle ilgilendiler. Whatsap grubu kurup, en küçük bir sorumuz olduğunda hemen alakadar . Herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yurttan ayrılan vatandaşların kendi evlerinde de 14 gün baştan başa karantina kurallarına uyacakları öğrenildi.

Fatih Çapkın

Sıradaki Haber :  Bakan Kasapoğlu: 'Bizim siyasetimizde üretmek var, bizim siyasetimizde hizmet etmek var'

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu