Gündem

Bursalılar iftar ve sahur vaktini Tophane’den patlatılan ses bombasıyla öğreniyor!

Ramazan ayında sahur ve iftar vakitlerini duyurmak için kullanılan ve Osmanlı’dan bu yana kullanılarak geleneksel ışık halkası gelen Ramazan topu tarih oldu. Osmangazi ve Orhangazi Türbelerinin de bulunduğu Tophane sırtlarında atılan Ramazan topu, büyüyen teknolojiyle birlikte yerini ses bombasına bıraktı.

Top atışında kullanılan bezlerin çevre kirliliğine yol açması, ses bombasının daha pratik ve kullanışlı olması sebebiyle bir vakit önce bu uygulamaya geçen Bursa Büyükşehir İtfaiye ekipleri, sahur ve iftar saatinde Tophane’de bulunan saat kulesi yanından ses bombasını kontrollü bir şekilde patlatıyor.

Ses bombasının patlatılmasıyla, işlevini kaybeden eski toplar da artık yalnızca turistlerin resim çekildiği, Tophane surlarında süsleme eşyası haline geldi.

Bu sene korona virüs tedbirleri zarfında Tophane Parkı kapalı ve sokağa çıkma kısıtlaması olduğu için her yer sessizdi. İftar vakti ses bombasını patlatan itfaiye görevlileri, görevlerini yerine getirmenin mutluluğu ile Tophane Saat Kulesi’nden ayrıldılar.

Öte Taraftan Ulucami’nin müthiş görüntüsü mahyaların ışıldaması ve ezanların okunması ile havadan görüntülendi. Bu yıl ilk mahya mesajında, “Hoş geldin mübarek ramazan” yazıldı.

Başarı Peker

Sıradaki Haber :  AFAD: 'Bursa’da yaşanan sel sonrası arama kurtarma çalışması aralıksız devam ediyor'

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu