Gündem

Büyükelçi Kavakcı, Malezya’da Türkiye’nin korona virüsle mücadelesini anlattı

Türkiye’nin Kuala Lumpur Büyükelçisi Merve Safa Kavakcı, Malezya’daki bir televizyon kanalında katıldığı programda Türkiye’nin korona virüsle çaba sürecini anlattı. Kavakçı, 126 ülkenin Türkiye’den tıbbi takviye dayanağı arzında bulunduğunu andırdırarak, “Şimdiye kadar bu ülkelerden 57’sine tıbbi takviye yolladık. Mevzubahisi ülkeler arasında salgının merkez üssü kalitesindeki İtalya, İspanya, İngiltere, Fransa, Almanya ve Amerika Birleşik Devletleri De bulunmaktadır” dedi.

Türkiye’nin korona virüsle çaba kapsamında yolladığı takviyelerin kıtalar arası bir ebada eriştiğini kaydolan Kavakcı, “Türkiye olarak Afrika’dan Orta Asya’ya ve dünyanın bir hayli değişik bölgelerine takviye elimizi eriştirebildik” ifadelerini kullandı.
Kavakcı, beynelmilel tıbbi takviyelerin Türkiye’nin beşeri dış siyasetinin bir parçası olduğunu da vurguladı.

“Yabancı tebaalı 20 bin yurttaşın da ülkelerine dönebilmesini sağladık”

Korona virüsle çaba sürecinde Türkiye’nin değişik ülkelerdeki yurttaşların tahliyesi mevzusunda iyi bir performans sergilediğini ifade eden Büyükelçi Kavakcı, şunları söyledi:

“Şimdiye kadar Covid-19 sebebiyle yaşadıkları ülkelerde mahsur kalan 70 bin yurttaşımızı Türkiye’ye getirdik. Bununla beraber yabancı tebaalı 20 bin yurttaşın da ülkelerine dönebilmesini sağladık.”

Büyükelçi Kavakcı, Türkiye ve Malezya hükümetlerinin korona virüsle gayrette iş birliği içinde çalıştığını da kaydoldu.

Cevdet Fırat Aydoğmuş
 

Sıradaki Haber :  Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde 24 çalışan koronaya yakalandı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu