Dünya

California’da kilise ayinine katılan bir kişi 180 kişiye virüs bulaştırmış olabilir

Amerika Birleşik Devletlerinin California eyaletinde Anneler Günü’nde kilise ayinine katılan bir şahsın ertesi gün yaptırdığı korona virüs testi pozitif çıktı. Butte County Kamu Sıhhati Müesseseyi tarafından yapılan söylemede, korona pozitif olan şahsın şuanda evinde karantinada olduğu ve ayine katılan 180 şahsın virüs bulaşma tehlikesine karşı kendilerini karantinaya almaları için yönerge verildiği ifade edildi. Söylemede, ayine katılan herkese test yapılması emeliyle çalışmaların başlatıldığı kaydolundu.

Butte County Kamu Sıhhati Müesseseyi söylemesinde, valilik emrine karşın ayin tertip eden kiliseyi ayıplayarak, yasağa karşın tertip edilen ayinin sıhhat yetkililerinin saatlerine mülk olacağını ve mali bir yük getireceğini belirtti.
Korona virüs kısıtlamalarının kademeli olarak kaldırıldığı California’da, surat surata yapılan dini buluşmalar için ise yasak devam ediyor.

Amerika Birleşik Devletlerinde son bilgilere göre korona virüs salgını sebebiyle yaşamını kaybedenlerin rakamı 90 bin 978’e, toplam hadise rakamı ise 1 milyon 527 bin 664’e yükseldi. California eyaletinde şu ana kadar 80 bin 256 hadise tespit edilirken, 3 bin 289 şahıs yaşamını kaybett

Sıradaki Haber :  Japonya’da ölü sayısı 646’ya yükseldi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu